חשד לגרורה או ללימפומה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

25/05/2010 | 22:28 | מאת: אילנה

שלום אני בת 41. ממצאי בדיקת מיפוי עצמות הציגו ממצא שיש בחוליה C7 חשד לגרורה או ללימפומה(?) נאמר לי שביצוע ניתוח/ביופסיה באזור הנו הליך מסובך ולכן הפנו אותי לבדיקת CT-PET. מבקשת פרטים: *בנוגע לחשיבות בדיקת CT-PET *לגבי המושגים: "גרורה" ו-"לימפומה" * איפה בדיוק ממוקמת החוליה C7 *ובמידה ותתגלה בעיה ב CT-PET מה שלבי הטיפול הנדרשים(~) * עד כמה יש קשר בין החשד שבחוליה C7 לסרטן השד? * עד כמה יש ניסיון בארץ לטיפולים במקרה שלי. * מהוא המרכז הרפואי המומלץ לטיפול בבעיה הרפואית הנ"ל אודה לכל מידע הכוונה והמלצה בתודה מראש בברכה

חוליה C7 היא החוליה הצוארית התחתונה. אם יש תהליך גידולי, PET-CT היא בדיקה רגישה וטובה לגלות אותו, וגם להבדיל בין תהליך גידולי לתהליך שאינו סרטני (שפיר) אם ה-PET מראה שמדובר בגידול- הרי שההקשר חשוב. אם יש כבר מחלה גידולית ידועה (כמו סרטן שד) ניתן להניח בסבירות מאד גבוהה שמדובר בגרורה, זאת אומרת תאים שהתפשטו מהגידול המקורי לעצם. אם אין מחלה ברקע אז יש לוודא האבחנה, לרוב בעזרת ביופסיה. האבחנה תקבע את המשך הטיפול, בין אם כמותרפי, קרינתי או ניתוחי (או שילוב) הניסיון בטיפול בגרורות בעצמות הוא רב, במרכזים רבים, אך כאמור- חשוב לדעת בדיוק על מה מדובר.

14/06/2010 | 11:25 | מאת: אילנה

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות