עוד שאלה?! תרופה כימותרפית ABVD האם היא מוכרת לכם?

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

24/03/2009 | 16:56 | מאת: שרה

שלום, האם תרופת ABVD מוכרת למישהו מכם?! מה תופעות הלוואי שלה והאם היא נחשבת כתרופה חזקה, בינונית או מה?! אשמח לקבל כל מידע ממי שקבל תרופה זו בעבר! תודה שרה

זו לא תרופה, אלא פרוטוקול טיפולי- המשלב 4 תרופות שונות, חלקן "חזקות" יותר וחלקן פחות, עם תופעות לואי שונות.

01/09/2009 | 19:50 | מאת: lioer

abvd הינם ראשי תיבות ל 4 סוגים של כימו , תופעות הלואי משתנות בין אדם לאדם , ככלל ישנם תופעות של בחילות נשירה (לא תמיד אצלילא היה נשיר משמעותית ) כאבי בטן ועוד ...אך בכללית מתאוששים כיומיים לאחר ואז עושים בדיקות דם לראות האם ירדו הספירות (התאים הלבנים) ובמידה וישנם ספירות נמוכות מקבלים זריקה שמעודדת את מח העצם לעליית הספירות

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות