ניתוח הסרת טחול

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

19/08/2008 | 18:45 | מאת: kadmony

שלום לכולם בקרוב עלי לעבור ניתוח להסרת הטחול האם ידוע סיכונים בזמן הניתוח או לאחריו האם יש מגבלות תנועה אחרי הניתוח תודה

את התשובות מבחינה רפואית יהיה הכי נכון שנמתין לתשובתו של ד"ר רוזין, שהוא אגב כירורג. עד אז נשמח אם תספר קצת עליך, שנכיר אותך ((:

עשיתי חיפוש פשוט בגוגל ומצאתי את זה http://www.google.co.il/search?hl=iw&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%AA+%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9C&spell=1 יכול מאוד שיעזור לך .מקווה שכן בכל אופן :) כמובן לא לראות בזה את הפיתרון הסופי לשאלתך ולחכות לתשובה מד''ר רוזין בברכת רפואה שלמה עומר נעים

רצוי לדעת מעט יותר פרטים על אופי הבעיה, כי זה יכול לשנות את סוג הניתוח ואת אופי מהלך ההחלמה. רוב ניתוחי כריתת הטחול היום מבוצעים בלפרוסקופיה, ללא פתיחת הבטן, ואז ההחלמה קלה יותר עם פחות כאבים ופחות הגבלה התנועה, ואישפוז קצר יותר. עדיין יכולים להיות סיבוכים כגון דימום או זיהום במקום הניתוח. אם הטחול מוגדל מאד אז לרוב צריך לנתח בפתיחה עם חתך, ואז ההחלמה יותר קשה עקב כאבים בחתך. הסיכונים לדימום או זיהום במידה מסויימת גבוהים יותר אם הטחול גדול.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות