הייתכנו שני סוגי גידולים ?

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

04/08/2008 | 22:39 | מאת: משה

במהלך בדיקות אצל ילד בן 6 עם גידול ווילמס נראה אזור ב ct שאינו ברור מהו. האם תתכן אפשרות שלצד גידול הווילמס שטופל לאחרונה בכימוטרפיה וניתוח יתקיים סוג גידול שונה, חדש?. תודה

05/08/2008 | 21:30 | מאת: חבר בפורום

06/08/2008 | 21:47 | מאת: דני רוזין

קשה לענות בלי לדעת את הפרטים המדוייקים ובלי לראות את ההדמיה עצמה, אך יכולים להיות מספר הסברים לממצא כזה ב-CT, כולל גם גידול נוסף- אך זה מאד לא שכיח. לעתים יש הישנות של הגידול שנראית קצת אחרת, ולעתים אלו פשוט שינויים לאחר ניתוח (רקמת צלקת, נוזלים וכו'). מציע לשאול ישירות את הרופא המטפל.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות