חשד לחזרת המחלה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

19/07/2008 | 17:40 | מאת: טליה

אני אחרי הוצק'ן כמעט שנה בריאה הפת סיטי מפברואר לא יצא נקי יש קליטה בבלוטת הטימוס ועוד 2 בלוטות שקלטו שגודלם פחות מסנטימטר . הרופאים לא יודעים בוודאות שזה חזרה של המחלה יש להם חשד.אמרו לי לעשות פת סיטי בעוד חודשים ולראות מה יהיה .דרך אגב אמרו לי שהפת סיטי זה לא בדיקה כול כך אמינה ושהסיטי יותר טוב . כרגע הרופאים אומרים שאני יעשה ביופסיה אבל ביופסיה די קשה להיכנס למקום הזה אני מקווה שהתשובה תיהיה שלילית בעזרת השם כי אין לי כוח .

ה-PET-CT היא אכן בדיקה רגישה- לפעמים יותר מדי, זאת אומרת שהיא מעלה חשד אבל בעצם הכל תקין מצד שני יש לה מוגבלות- לגלות משהו שהוא קטן מדי. לכן לפעמים כשהתשובה גבולית הדרך הנכונה ביותר היא לעקוב ולראות אם יש התקדמות. לא ברור לי מה היה מאז פברואר, האם בוצעה כבר בדיקת הביקורת ומה היא הראתה. אם החשד משמעותי אז באמת נכון לבדוק על ידי ביופסיה- רק כך ניתן לאמת או לשלול בוודאות. נקווה לטוב.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות