לזיכרו של טומי לפיד

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

לא הכרתי אישית את טומי, אם כי הכרתי לא מעט אנשים שהכירו אותו ברמה האישית והיו בני שיחה עימו לעיתים קרובות. לא הייתי צריך להכיר את טומי לפיד ברמה האישית כדי לדעת שלא רק מדובר באדם חד חריף ושנון אלא שלא יחטא בנגע השחיתות, הפרובוקצייה, אחד מהאנשים הנדירים שהיו לנו במדינה הזו מבחינת הערכים שהוא ייצג אותם ונשא עימו לפיד שהאיר לאחרים גם את הדרך של עצמם וגם את התקווה. היה בו משהו מיוחד באדם הזה, משהו שיהיה חסר למדינת ישראל בתקופה הזו אליה היא נכנסת. יהי זכרו ברוך. אלון לופוביץ

01/06/2008 | 21:59 | מאת: מירון

מי היה מאמין שאותו ילד קטן שהסתובב במחנה ההשמדה "מחכה" שיירו בו או ישלחו אותו למחנה. יצא מאותו כלא אפל, יגדל, יוליד ילדים, יהיה בהנהגה של מדינה, ובבוא היום גם יהיה זה שינהל את המקום המנציח את אותם קורבנות. רבים מיוצאי הגטאות הפכו לכופרים.(היו כאלו שהפכו לרבנים...לאו). אך טומי היה מוצהר, והקפיד על כך שכולם יידעו. הבעיה שנוצרה הייתה שהוא קם נגד הדת במדינה. מה שיצר לו שונאים רבים (אכן, למרות שאסור לשנוא אותן מפלגות סלדו את האדם הזה, מובן אך עצוב).ולצערי היום יש אוכלוסיה שכנראה שמחה לאידנו. אבידה גדולה לפוליטיקה הישראלית. אלון. פוליטיקאי עם רקע של טומי ז"ל, זה כבר משהו מיוחד. הפוליטיקאים של היום יסלחו לי פה החברים, הם פשוט "בדיחת השבוע". (אני לא מדבר על שמעון פרס ועל אותם וותיקים).

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות