הקשר בין סרטן לרואקוטן??

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

03/05/2008 | 19:50 | מאת: ורד

שאלה- בגיל 16 לקחתי כדורי רואקוטן נגד פצעי אקנה, בגיל 18 גילו לי מחלת סרטן מסוג הודג'קין. כעבור חצי שנה של טיפולים כימותרפיים ABVD החלמתי. ההיתי בריאה שנה וחצי שבהלכם לקחתי שוב רואקוטן ולאחר שנה וחצי שכיום אני בת 20גילו לי שהמחלה שוב חזרה. בזמן האחרון עולה ב החשש כי יש קשר בין הרואקוטן לבין סרטן ההודג'קין. עשיתי קצת חיפוש ממש קצרצר באינטרנט ובינתיים מצאתי עוד שני אנשים שחלו בהוד'גקין לאחר נטילת רואקוטן ועוד רבים שחלו בסרטן מסוגים אחרים. האם יש קשר?... חחש הכי קטן? או סתם צירוף מקרים?

03/05/2008 | 21:50 | מאת: מירון ריאחי

השאלה כמה אנשים נוטלים את התרופה וכמה מהם חולים....? כמה אנשים היו חולים נטלו וחלו שוב במחלה....? אם מס' אנשים שהיו חולים בסרטן(החלימו) ולקחו את התרופה והמחלה חזרה להם-קטן. סביר להניח שאין קשר. אם רוב ציבור החולים שהחלימו ולקחו רואקוטן ואח"כ המחלה חזרה סביר להניח שיש קשר. אך אני לא רופא ואין לי שום ידע ברפואה למעט הידע על הסיפור האישי שלי. כך שאמליץ לך לחכות לתשובתו של דר' דני רוזין בעניין. מאחל לך רפואה שלמה. בריאות ואריכות ימים. מירון ריאחי

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות