אפשרות לסרטן- ברצוני לשאול כמה שאלות

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

22/02/2008 | 16:38 | מאת: דנה

היי אני בת 19 בחורה בריאה לגמרי קצת סובלת מעודף משקל אבל סך הכל אני לא מוצאת את עצמי כמעט בכלל אצל רופאים עקב מחלות וכדומהץ בכל מקרה, גיליתי שלשום שיש לי מין בליטה באזור הצוואר בצד ימין (שלי) טיפה למטה הלכתי לרופא במרפאה הצבאית והוא אמר לי שיכול להיות וזוהי בלוטת התריס ואני צריכה לבצע בדיקות דם ואולטרא- סאונד. כשהגעתי הביתה נכנסתי לאינטרנט וקראתי על סרטן בלוטת התריס.... אני נורא מפחדת עכשיו ולא יודעת מה לעשות עם עצמי עד הבדיקות. אציתי לשאול אם יש סיבות קצת פחות חיצוניות לבליטה באזור הצוואר ומחלות אחרות של בלוטת התריס שאינן סרטן. זה מאוד חשוב לי ואבקש שתענו לי בהקדם. תודה

23/02/2008 | 10:10 | מאת: מירון ריאחי

שלום דנה ושבת שלום. מתנצל על האיחור בתשובה. בליטה או "גוש" שמופיעים פתאום אינה בהכרח סרטן או דבר עוין אחר. קרובה שלי גם היתה לה תופעה דומה שלא היתה משהו סרטני. ממליץ לך לחכות לתשובה של דר' דני רוזין בעניין.

יש סיבות רבות לנפיחות בצואר, ורובן, ביחוד בגילך, אינן נובעות ממאירות. גם אם אכן מדובר בנפיחות הנובעת מבלוטת התריס הרי שלרוב הממצא הוא שפיר ולא סרטני. אני מציע להוריד את רמת החרדה, להשלים את האולטרהסאונד ולחזור לרופא. תוכלי לעדכן אותנו ולשאול אחרי זה

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות