תשובות מעבדה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

06/12/2007 | 20:36 | מאת: עדי

היי כולם, לפני כמה ימים עשיתי בדיקת דם, ותוצאות הTSH שלי הן: > 150 micro IU/ml אם מישהו יכול להגיד לי בבקשה מה זה אומר אני אודה לו מאוד.

יחידת המידה המקובלת היא mili-IU/ml ולא micro-IU/ml, והערך הנורמלי הוא 0.3-3. קשה קצת לסמוך על סימני גדול מ- וקטן מ- כשכותבים בעברית- אז אולי תפרט במילים מה בדיוק הערך שהתקבל? בכל מקרה, אם מדובר על רמה גבוהה מהנורמה של TSH הרי שהאבחנה היא תת פעילות של בלוטת המגן (בלוטת התריס), ויש לטפל תרופתית. ערך נמוך מדי מראה על פעילות יתר של הבלוטה (קצת מבלבל..), ודורש ברור ואולי טיפול או ניתוח.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות