חויה שהיתה לי מחפשים הגנה לא בבית ספרנו (בישראל)

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

21/11/2007 | 21:51 | מאת: מירון

היי חברים. היום ישבתי במטבח והכנתי לי משהו לאכול.אימי הלכה לקניות,לפחות הייתה בדרך..., עוד אני עובד על התבשיל, והטלפון מצלצל. "מירון רד מהר האוטו פרוץ". אני יורד למטה. הרעמים מחרישים את האוזניים והברקים מאירים את השמיים באור כחול יפיפה ואני מוצא את האוטו, ממראה חיצוני, במצב "נורמאלי". אני נכנס לתוך הרכב והעיניים שלי חשכו. כל מערכת ההנעה נעקרה מהמקום. האבסורד הוא שכנראה האוטו שהסיע את הפורצים נסע שנייה לפני שירדנו... מה היה קורה אילו היו רואים את אמא שלי לבדה שם? אני לא רוצה לחשוב. המשטרה לא עזרה לנו בנושא בכלל. דוד שלי הגיע לעזור לנו לגרור את האוטו מהמקום. האוטו היה שנייה,בלי להגזים, לפני הנעה ונסיעה מהמקום. שבוע לפני פרצו לבת דודתי את הבית ולקחו את המחשבים, המצלמות היקרות ואת הרכבים מהחנייה של הבית. משפחה עם ילדים. בעוד אנחנו דואגים. המשטרה מנפנפת אותנו מהקו בטענה "תבואו להגיש תלונה".-מעל חצי שעה הגשם כפך לי מעל הראש בהמתנה שיזיזו את הרכב...וזה עוד ליד הבית, איך אני אגיע לתחנת המשטרה? ואני רוצה לשאול אתכם איפה יש להם מקום לכל כך הרבה תיקים? (צריך לשמור על הומור אתם לא חושבים?) מה מטרת התלונה? ולמה לעזאזל אותם בני כלבה מהשטחים. אותם "ערבושים" מסריחים יכולים להיכנס לנו לבתים בשיא הביטחון. לתוך הבית שלי. לגעת לי ברכוש שלי בלי שהמדינה תעצור אותם. בעוד לנו אסור בחוק להיכנס להם אל תוך הכפרים שלהם.(ועוד יש להם החוצפה להתקשר אח"כ ולמכור לי את הרכוש שלי) אם ישראלי יכנס להם אלל תוך השכונה, ואני מדבר על הישובים הערביים שליד נתניה, קלקיליה למשל. סיכוי סביר שיעשו בו לינ'ץ או שיחטפו אותו למטרת מיקוח. או שפשוט ירצחו אותו ואת האיברים יפזרו ברחבי הכפר תוך שמחה והילולה...ואתם רוצים להגיד לי שישראלי יכול בכלל לגנוב מהם רכב או משהו אחר....?(ואני מדבר כאדם בריא פיזית) אז התשובה היא לא. לנו הישראלים היהודים או הנוצרים שחיים בתוך השטח הישראלי. לנו לא מגיע הגנה? אך מסיבה לא ברורה להם כן מגיע הגנה.למה? למה לי. אחד שכל המשפחה שלו שרתה בצבא. אנשים שמשלמים מיסים ומע"מ והכל. למה לנו לא מגיע הגנה? לא פעם אמרתי שאני לא מרגיש מוגן מספיק. היום קיבלתי את ההוכחה החותכת שצדקתי. ישראל 2007 צבא גדול משטרה עם ציוד משוכלל.ללא אנשים שחכמים מספיק להפעיל את המחשבים. ללא חיילים שאוהבים לשרת,או הנהגה חזקה. ממשלה שלא מתפקדת. וביטחון שהוא לא ביטחון. אני פשוט מתבייש.

23/11/2007 | 00:22 | מאת: יערה

ויש לי המון מה להגיד בנושא, אבל בנושאים כאלה אני מעדיפה שלא לכתוב בפורומים מעיין אלה...

23/11/2007 | 14:19 | מאת: רם רודיטי

בגלל מספר הגניבות שקופח מדקה לדקה ברחבי המדינה, ולא רק באיזור מגוריך, בגלל שחלק מהתלונות מסולפות ומתבררות כמטעות(נניח שאחות הקטנה מבשרת שהיא לקחה מבלי להודיע, קרה לי כבר ..)ובעיקר בגלל שאין מספיק משאבים למשטרה לטפל בכמות אסטרונומית של קריאות, נוצר הבירוקרטיה של המשטרה להגיע לכל אזרח. בניהם גם ה"ערבושים" מקלקילה, שלפי מסמכים, הם ישראלים כמוני וכמוך, אז הפרופורציות במקרה הזה שיכום למשטרה, כל השאר כולל שיקול דעת הם שלך ושל שאר העולם. נראה לי שהדבר הכי מתאים (במידה ואתה גר בבבלוק) זה להעלות בועידת הבית הצעה להתקין 4 מצלמות אבטחה מחוץ לבנין, ועוד אחת במעלית, ועוד אחת בחדר מדרגות, העלות לא גבוה (כי זה פרויקט של כלל המשפחות) וזה הדבר היחיד שעלה לי לראש.. המדינה היא כזאת כמו שאתה מתאר, אבל מה לעשות צבא האמת עושים בעיקר בשביל עצמך ולא בשביל המדינה.. במיוחד בתור קרבי, זה תורם לך יותר מאשר למדינה. דרך אגב אני חדש פה ;-) שמי מצד שמאל, כאילו..

היי רם, כמו שכתוב בנושא אז שוב ברוך הבא לפורום המיוחד הזה... הוא מיוחד לא בגלל הנושא שלו אלא בגלל החברים של הפורום, אני די בטוח שייחסית מהר אתה תכיר את הרוב פה... אשמח אם תספר קצת על עצמך כדי שגם אנחנו נכיר אותך. אלון

24/11/2007 | 00:09 | מאת: מירון

אישית רעיון מעניין אבל אני חושב שזה די מיותר. כי מה תעזור מצלמה? בנאדם נרצח בחניון של הבית שלו ולא עלו על הרוצחים.... מספיק שאותם אנשים יחבשו מסכות והאוטו או רכוש אחר יגנב ואז מה עשיתי(עשינו)? אני חושב שבדור של שנות ה 2000 הדבר הכי טוב זה מאבטח בכניסה לכל שכונה כמו שעושים בשכונות היוקרה. אני גר באזור די יקר...(אנחנו לא מליאנים ולא חצי או רבע מליאנים) אבל מספיק שכל דייר, כלומר אב בית יתן עשרה שקלים בחודש. זה יספק לשים שער חשמלי (שיעבוד עם שלט או מאבטח) בכל נקודת יציאה מהשכונה. ויש 5 או 4 יציאות- שטח ענק (מאות יחידות דיור) אבל יספיק בהחלט למנוע מ"ערבושים" להיכנס אלי לבית, לגנוב ממני ציוד ובסוף למכור לי אותו חזרה.... וכמובן שזה יספק לכמה רכבי סיר שיטיילו בשכונה, כל רכב באזור שלו, משעות הלילה ועד 5 בבוקר. רק דבר כזה יוכל להביא ביטחון או שפשוט אני צריך להיות שכןשל איזה עבריין? כך המשטרה תשלח ניידת על כל "פיפס" חשוד... למען הסר ספק. איני גזען, ואיני קשור בשום אופן לימין הקיצוני, ואיני שונא ערבים בכללותם. אני אישית מכיר ערבים ולא פעם התארחתי בבית של ערבים. "ערבושים", הביטוי בו השתמשתי הינו בא ליצג את אותם ערבים שפורצים לבתים או גונבים רכבים ואח"כ מוכרים אותם חזרה לבעלי הרכוש הגנוב. עצוב מאוד שבשנת 2000 אני צריך לשלם בנוסף למיסים כסף רק כדי לישון בשקט. ערב טוב ושבת שלום מירון

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות