מודאגת

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

28/10/2007 | 17:21 | מאת: נטלי

שלום שמי נטלי , בת 18 לפני כשמונה חודשים עברתי את מחלת הנשיקה ומאז לא חליתי אפילו יום אחד, הרגשתי מצויין. אך משלשום אני עם חום של 39 מעלות שמסרב לעבור גרון נפוח ואדום ובלוטות לימפה מוגדלות אתמול היה לי ביקור רופא ועכשיו אני מטופלת באנטיביוטיקה (הרופא שיער שזו דלקת גרון) אך ככה גם התחילה מחלת הנשיקה שעברתי לפני 8 חודשים. כרגע קראתי באיזה אתר שלמי שחלה בעבר בוירוס EBV יש סיכון מוגבר לחלות במחלת הודג'קינס. אני נורא מדואגת... מחר כנראה אלך לבדיקות דם אך האם יהיה ניתן לדעת שזו חלילה לא מחלת הודג'קינס?

כל התיאור שלך מתאים למחלה זיהומית. זה נכון שיש קשר בין EBV ללימפומה, אבל מכאן ועד המסקנה שזה מה שיש לך המרחק עצום... אנחנו בעונת מעבר ויש המון מחלות דומות לשלך, מציע להרגע, להמתין עוד קצת, ולהשלים את הטיפול שקיבלת.

30/10/2007 | 03:41 | מאת: נטלי

תודה רבה על התשובה אבל הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים לחלות בלימפומה אחרי EBV? גדולים, קטנים? רוב האנשים שעברו EBV לקו בלימפומה? ואם כן כמה זמן עבר מהופעת הוירוס ועד להתפתחות הסרטן?

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות