מחלה בממתינה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

05/09/2007 | 10:08 | מאת: adashanim

מחלה בממתינה מחבר: adashanim קרא תקציר מומלץ תקציר מאת adashanim (מילים: 900, ביקורים: 7) פורסם ב-: יום רביעי 05 ספטמבר 2007 (2 מדרגים) תרגמ/י תקציר זה קישור לתקציר הזה בשוונג שלח לחבר! מחלה בממתינה על פי המאמר מאת יפה שיר-רז ב"מנטה" ספטמבר 2007 חשדנו כבר הרבה זמן , אבל עכשיו זה סופי : הטלפונים הסלולריים גורמים לגידולי מוח. הגידול מתפתח אצל אנשים שמשתמשים בטלפון הסלולרי מעל 10 שנים,בצד של המוח, שבו מחזיקים המשתמשים את הטלפון הנייד. ד"ר סיגל סרצקי החוקרת הישראלית של המחקר הרב לאומי בו השתתפו 16 מדינות,היא מנהלת היחידה האפידמיולוגית של סרטן וקרינה במכון גרטנר במשרד הבריאות,והיא זו שפרסמה את ממצאי המחקר . ומה קורה עם ילדים , המשתמשים מגיל צעיר בסלולרי? מה קורה עם שימוש של פחות מ-10 שנים? על שאלות מעין אלה אין המחקר עונה. יש במחקר כזה המתיימר להיות אובייקטיבי הרבה מאוד חורים שחורים. מה שבטוח הרבה מאוד כסף ואינטרסים מעורבים כאן. כמחצית ממימון המחקר הגיעה מחברות הסלולר הבינלאומיות, ובנוסף לכך הגיעו מענקים מחברות סלולר מקומיות. דבר המהווה ניגוד אינטרסים.לחברות הסלולר ניתנה אפשרות לראות את ממצאי המחקר שבוע לפני פרסומם כדי לאפשר למממנים להתארגן בתגובתם. בגלל הקשר הזה בין החברות המממנות לבין מבצעי המחקרים יצאו הפרסומים של אותם מחקרים לא חד משמעיים.באוגוסט 2005 בישרו בשמחה כותרות העיתונים כי הסלולרי לא מסוכן ,אך למעשה המחקר העלה ,כי הסיכון לפתח גידול בצד של המוח שבו דיברו בסלולרי היה גדול ב-80% לעומת אלה שלא השתמשו בנייד. פרוייקט המחקר הוא של ארגון אינטרפון .ובתוכו הועסקו חוקרים שהיה להם קשר לחברות הסלולר. לדוגמה , ד"ר רפצ''ולי ,שתחת ניצוחו הוציא הארגון הצהרה שלפיה השימוש בסלולרי בטוח ואין צורך לנקוט אמצעי הגנה מיוחדים . אותו ד"ר רפצ''ולי הפך להיות ליועץ הרשמי לתעשיית הטלפונים הסלולריים חודשים ספורים לאחר שפרש לגמלאות מהארגון. אך הפלא ופלא ד"ר רפצ''ולי מצא במחקר שהוא עצמו ערך לפני 10 שנים כי יש עלייה מובהקת פי 2.4 בסיכון לסרטן מסוג לימפומה נון הודג''קינס בעכברים החשופים לקרינה סלולרית לעומת קבוצת ביקורת.הממצאים לא פורסמו במשך שנתיים,וגם אחרי שיצאו לאור המשיך אותו ד"ר רפצ''ולי לטעון שאין הוכחה להשפעות שליליות מטלפונים סלולריים. מה לא עושים כדי לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לדברי איריס עצמון ,דוקטורנטית לאפידמיולוגיה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה, העוסקת כבר שנים בנושא סכנות הקרינה הסלולריות וכתבה ספר ,הסוקר את המחקרים בנושא, המחקר מתייחס ל"משתמש הרגיל" שהוא למעשה "לא משתמש", כיוון שתדירות השימוש שלו היא פעם בשבוע בממוצע במשך שישה חודשים לפחות. אך במציאות אנשים מדברים בנייד במשך שעות ביום.וכך אוכלוסיית הנבדקים "מדוללת" , וניתן להטות את הממצאים כלפי חוסר חשיפה וחוסר סיכון. מחלות הסרטן מתפתחות לאורך שנים ולכן יש צורך במספר רב של משתתפים שהשתמשו בסלולרי במשך 10 שנים לפחות.אך במחקר של איטרפון רק 17 משתתפים שסבלו מגידולים השתמשו בסלולרי יותר מ-10 שנים (בגרמניה) ו- 20 משתתפים עם גידולים (בשוודיה) .ההסבר לכך הוא על פי ד"ר סרצקי שהשימוש הנפוץ החל רק באמצע שנות ה-90 ,תולדה של מספר השנים שהטכנולוגיה קיימת היא שאפשר למצוא מעט משתמשים לטווח ארוך יותר מ-10 שנים. ככל שמצטברים המחקרים קשה להסתיר את העובדה שקיימת עליה בסיכון לגידולים בשימוש בסלולרי בטווח ארוך.יש עלייה של פי 4.2 בסיכון לגידול במוח לאחר שימוש של 10 שנים בסלולרי. השאלה היא לא אם נמשיך להשתמש בסלולרי אלא אם אנו מספיק זהירים להגביל את השימוש בו. סוגיה בעייתית במיוחד היא אוכלוסית הילדים , הפגיעה ביותר מבחינה בריאותית. אומרת איריס עצמון:הפוליטיקה של המדע והשליטה של התאגידים בחוקרים גורמות לכך שקשה לקבל תשובות ממשיות ממחקרים,הבעיה היא שהציבור לא באמת רוצה לדעת את האמת ,והוא נוהג כבת יענה , ובכך מאפשר לחברות הסלולר לשטות בנו. לעומת מחקרים סטטיסטיים באופיים הבודקים את הקשר או המתאם בין חשיפה לסלולרי לבין גידולים במוח ,הרי שמחקרים במעבדה הינם חד משמעיים. הם מראים בפועל שחשיפה של תאים וחיות לקרינה אכן גורמת להתפתחות גידולים ולסרטן ואף מצביעים על מנגנוני הפגיעה. פרופ'' רוני זנר וד"ר יוסף פרידמן ממכון ויצמן חשפו חיות מעבדה לקרינה בתחום התדרים של הטלפונים הסלולריים, הם גילו לרגנון המדויק בו הקרינה הסלולרית משפיעה על התאים וגורמת להם ליצירת רדיקלים חופשיים. המחקר נערך בעצמות קרינה נמוכות מאוד, עשירית מהקרינה של הטלפונים הסלולריים. פרוייקט "רפלקס" באירופה בו השתתפו 13 קבוצות מחקר שונות במשך 4 שנים מצא שקרינה סלולרית גרמה להיווצרות רדיקלים חופשיים בתאים. פרופ'' רפי קורנשטיין מאוניברסיטת ת"א גילה כי חשיפה של תאי מערכת החיסון לקרינה של הסלולרי למשך 72 שעות גרמה לפגם בשכפול החומר התורשתי , הנוצר בתהליך חלוקת התאים וגם נמצא קשר ישיר בין קרינת הסלולרי לפגמים בחלוקת התאים. כמו כן נגרמת גם פגיעה במחסום הדם – מוח – מנגנון המונע חדירה של חומרים רעילים למוח, וכך חודרים למוח כימיקלים מסוכנים כמו חומרי הדברה, וחומרים מסרטנים מזיהום אוויר וסיגריות. לחומרים אלה יש השפעה על המוח ויכולים לגרום לסרטן,לאלצהיימר ולמחלות נוספות. מחקר שנערך בשוודיה הראה שלאחר שתי דקות בלבד של חשיפה לקרינת הסלולרי נפתח מחסום הדם – מוח . כללי זהירות : לדבר כמה שפחות בסלולרי. לדבר עם דיבורית. לא להניח את המכשיר בכיס החולצה . כדי למנוע קרינה ללב. לא למהר להחליף לדור השלישי – יש בהם יותר אנטנות וקרינה. להעדיף מכשיר הבנוי משני חלקים בחלק אחד שומעים ובאחר מדברים- מכשיר כזה מפזר את הקרינה.

15/09/2007 | 15:53 | מאת: מירון

אני חושב שה"סלולאר" זה הדבר האחרון שאמור לגרום לנו לדאגה, בתור אחד הגורמים למחלת הסרטן. בעולם בו עמודי חשמל מפוזרים בכל חור, ואנטנות סלולאריות מוטמנות בתוך דודי שמש לשם הסוואה, התקרה שמכסה את הכיתות של הילדים של ההורים שלנו,....,האחים שלנו, עשויות מאסבסט, גז הרדון שיוצא מחדר הביטחון שנמצא בכל בית סטנדרטי כיום. עם כל מה שהזכרתי כאן. הטלפון הסלולארי הוא בסך הכל עוד גורם למחלת הסרטן. ולמרות כל זה. ההורים ממשיכים לשלוח את הילדים לבתי הספר למרות תקרת האסבסט. וממשיכים לתת מתנה לילד לרגל עלייתו לכיתה א' מכשיר דור 3 ועדיין בונים חדרי ממ"ד בתוך הבית. עמודי החשמל עדיין ברחובות....כנ"ל לגבי האנטנות... מכאן נובע שהבעיה שלנו היא אדישות

14/10/2007 | 07:42 | מאת: adashanim

אין טעם להכליל את כל בעיות איכות הסביבה במדינתנו אכולת הסרטן ולומר הכל היינו הך , שום דבר לא יעזור . תמיד יש צורך בהסתכלות נקודתית וממוקדת כד לפתור בעיות. אי אפשא יהיה להגיע לחקיקה נאותה ולאכיפת החוק , אם לא נקרא לילד בשמו ונעשה הכללות הגורמות לאובדן אשתונות ודרך . הבעייה היא בראש ובראשונה להעלות את המודעות לסכנות של הקרינה המסוכנת ,קרינת המיקרו גל והקרינה האלקטרו מגנטית , פרה , פרה , לאט לאט , ...

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות