צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

17/08/2007 | 22:42 | מאת: מעיין

שלום, אני בת 15 ואני צריכה עזרה דחוף. יש לי חברה מאוד טובה שאמא שלה חולת סרטן כבר הרבה מאוד שנים והיא לפני כמה חודשים הפסיקה עם הטיפולים מכיוון שהיא התיעשה כבר ומכך הבנתי שלא נשאר לה הרבה. ההורים שלה היתגרשו (ממש לא יפה עם בגידה והרבה צעקות..) שאמא שלה התחילה את הטיפולים ויש לה רק אחות אחת בת 17.5. המחנכת שלי דיברה איתי על זה ושאלה אותי עם היא מדברת איתי על זה ואמרתי לה שלא אז היא אמרה לי שהיא גם לא מדברת אם אף אחד מהמשפחה ושזה לא טוב. עד עכשיו אני השתדלתי לעזור לה כמה שאפשר בלימודים (ללמד אותה למבחנים ,ברגעים קשים גם לעשות עבודות וכו'..), ובכלל בהכל. עכשיו שאנו עוברות לחטיבה אני נורא פוחדת כי גם לא בטוח שניהיה ביחד בכיתה וגם לא בטוח שהמורות יבינו אותה כמו בחטיבה. בבקשה אם תוכלו להסביר לי איך אני צריכה לדבר ולעזור לה בלי לפגוע ולתת לה הרגשה של רחמים. תודה רבה מעיין

24/08/2007 | 22:06 | מאת: מירון

שלום מעיין. מדוע העובדות הסוציאליות של בית החולים לא מעורבות? בתי הספר רגישים מאוד בכל מה שקשור למצוקה אצל תלמידים, במיוחד כשמדובר בתלמיד שהורה שלו חולה סרטן. איני יודע איפה את לומדת ועד כמה המורים שלך אנושיים אבל אני משוכנע שלא תהיה בעיה., אך אם תהיה בעיה ניתן לערב את העוסיות בנושא. אני יכול לומר לך כשאני הייתי חולה והיה תלמיד בכיתה מקבילה, שהיה חבר שלי עוד מהיסודי לא נתנו לו להיות יחד איתי בכיתה.(לא הייתי במצב נפשי רעוע) ובאשר לאיך לדבר עם החברה. תהי את. לא לשאול שאלות שאת עלולה להתחרט עליהן, "מה שלום אמא שלך...", "איזה סוג זה"...."כמה זמן נשאר...."(גיוואלט) תוציאי אותה. תדברי איתה על הכל ולדעתי לא להזכיר את הנושא (הסרטן של האמא). וכמובן להתנהג איתה כמו עם שאר החברות בלי לפחד יותר מידי(כל עוד לא מדברים על האמא והמחלה) מירון

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות