זקוק לתשובה!

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

24/01/2010 | 23:45 | מאת: גיל גולן

אני מצלם סרט דוקומנטרי המשחזר אירועים של בנאדם הלום קרב. (אבא שלי). המקרא: אבא שלי זוכר שהוא שכב במטע בננות עם חברים במערב במלחמת לבנון הראשונה. בשלב מסויים כל החברים נרדמו. הוא שכב שם והתחיל בעצמו להירדם ובמקביל לכך לשמוע מחבלים מסתובבים. הוא ידע שאם הוא לא יקום להעיר את כולם ולהילחם סבירות שימותו. אך עדיין לא הצליח לקום ונלחם עם עצמו. הוא מצא את עצמו נרדם ומתעורר משותק חסר עונים במטע. לאחר המלחמה, כל פעם שהוא היה מנסה להירדם, בשלב ההתחלתי בדיוק שהעיינים נסגרות ונרדמים הוא היה קופץ בבהלה כביכול הגוף שלו עדיין מנסה להחזיק ער. עד כאן הגיוני. השאלה שאני מעוניין לשאול ואולי להפריך היא: האם יתכן ובזמן שהוא שכב שם במטע בננות הוא נרדם וחלום את הסיפור שהוא היחידי שער וכולם ישנים. האם יכול להיות שחלום כזה והתעוררות ממנו בלי ההבנה ש "חלמתי הרגע חלום" יכולה לגרום לצלקת נפשית? מטרת החלום היא לא התמודדות ? כלומר תהיה כאן פעולה הפוכה?....

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפנה שאלתך לפורום: "טראומה והלם קרב" צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)