התקפי מיגרנה שמחמירים

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

08/10/2008 | 14:51 | מאת: Yaron

שלום רב, אני סובל ממגרנות בתדירות של אחת לשבועיים בממוצע וכבר למדתי להתמודד איתן (כאבי ראש, צלליות וכו' שעוברים לאחר מספר שעות). לפני כיומיים התחלתי להרגיש מגרנה, רק שהפעם האגרוף הימני שלי נותר קמוץ ולא הצלחתי לפתוח אותו ואיבדתי את היכולת לדבר (יכלתי לחשוב בצורה צלולה, אך מלמלתי). נשלחתי לרופא שהפנה אותי לניורולוג שטען שמדובר בסך הכל בהתקף חמור (לטענתו ההתקף הגיע בשני צידי המח ולא רק מצד אחד וזה מה שגרם להתקף החריף) - ונתן לי תרופות לדילול הדם משום שטען שייתכן שההתקף נבע מלחץ דם נמוך. א. אני לא אמור לעבור CT ? אני מפחד שההתקפים ילכו ויחריפו עם הזמן או שעלול להגרם לי נזק קבוע. ב. ייתכן ואפשר להמליץ לי על דיאטה שתשמר את מידת לחץ הדם הראויה ? ג. הייתכן שאין תרופה \ טיפול לאדם הסובל מהתקפים שלא על בסיס יומי ? אני בן 25, בריא לחלוטין למעט התקפי המגרנה וככל הידוע לי מדובר במחלה תורשתית במשפחה(אמא וסבא סובלים ממגרנות). אני יודע שאני אמור להמנע משומן צמחי (שוקולדים, גבינות צהובות וכו') - אך אשמח לקבל חוו"ד נוספת למה גורם להתקפים הללו או אילו בדיקות עלי לעבור. תודה מראש ,

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפנה שאלתך לפורום רפואת משפחה. צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)