תכנים בעייתיים בפורום הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

24/01/2005 | 11:31 | מאת: רוני

שלום רב. לאחרונה פורום הפרעות אכילה הפך למשהו מיסטי, תיקשורים עם כל מיני מלאכים, כל מיני סיפורים על המודדויות באמצעות אבנים, קלפים וכו'.... מנהלת הפורום הפכה את הפורום לבימת פרסום לכל מיני מטפלים ושיטות טיפול לא קונבנציונליות. אנא, טיפולכם. רוני

רוני שלום, הנושא בבדיקה. תשובה תינתן כאן בהמשך. בברכה, צוות אתר דוקטורס
31/01/2005 | 10:53 | מאת: הילה אוריאל

אני מתוודה לאמת .. שנים אני עוסקת במיסטיקה ומתעניינת במיסטיקה .. אך אין זה המרכז בפורום שאני מנהלת.. ניתן להיכנס ולבדוק לעומק.. אני מסכימה שרוח הדברים היא אלטרנטיבית אבל כל בן אנוש ודרכו אני מעוניינת להאיר בנוגע לבורות שיש סביב עניין המיסטיקה שאין בכך פתרונות או תשובות וודאיות לגמרי אלא יותר כהצעה לשינוי גישה וחיזוק.. למען האמת אם יורשה לי לומר ובאם היית מתמקד בשאלות ובהודעות שאני משיבה .. היית מוצא לנכון שהפורום הזה יקר מפז וחשוב עד מאוד.. אין בי שום כוונה לתלות תקווה בעולמות מופרכים שאין להם בסיס כל אחד ואמונתו הוא... אבל בכל דבר יש מן האמת ושווה לבדוק את האמת הזאת לפני שמבססים איזשהי עובדה מופרכת .. שלא באמת בדקת אותה.. הבנות שאני מטפלת בהם ומכוונת אותן דרך הפורום מקבלות עזרה מקיפה .. אחראית.. רצינית ומקצועית ... לדאבוני הרב יצא לי לחקור את העניין מעל 16 שנה בתחום... אני מתייעצת עם רופאים קונבנציונאלים ואלטרנטיביים כאחד.. הכל נעשה בפיקוח.. ולשמחתי הרבה הצלחות לא מעטות וזה מוכיח את עצמו כל יום מחדש.. מבחינתי זו הצלחה .. מעל הכל של הבנות עצמן וזוהי מבחנתי המטרה הנעלה.. הדרך היא חשובה הדרך שלי משיגה את התוצאה ואם הבנות מסוגלות לנהל דיאלוג אחר עם הפרעות האכילה שלהן מבחינתי .. מיסטיקה .. לא מיסטיקה.. אני עשיתי את שלי... דרך חיבור שהוא מעבר למיסטיקה.. מאחר ואני תמיד עונה ברצינות בוא ואשפוך מעט אור על הנושא.. מיסטיקה במילים אחרות .. היא מושג כולל לאינטואיציות חריפות ומחודדות במיוחד שטמונות למעשה בכל בן אנוש עלי אדמות... ובכל דבר אחר... כשאדם מקשיב "לקולות" האלה הוא זוכה להרבה הארות.. מפני שבעקבות ההקשבה העמוקה שלו הוא מגיע להבנות שהן לא מהעולם הזה .. כדי להוכיח זאת .. דרושה מדיטציה ממושכת של שנים ברמה של חקר האני.. יכולת הסתכלות גבוהה ומעמיקה אל מעמקי ונבחי נשמתו של האדם.. לא לכל אחד יש אומץ להיכנס למקומות האלה... אבל ייטב בעבור עולם שלם אם אנשים ישכילו לעשות כן.. אני מבטיחה לך הרבה תבונה בתמורה.. ויכולת שינוי בסדר גודל ענק.. לגבי אבני חן.. אם היית חוקר לעומק היית מבין שהן רחוקות להיות משהו מיסטי .. כל אבן כזו מורכבת באופן כימי ממנרלים שונים .. מנרלים שמצויים בגוף האדם... לא מיסטיקה .. כימיה!!! לעיתים יש מנרלים חסרים בגוף.. ומאחר שכמו על תקן הומאופתי לכל השפעה אנרגטית .. חלק מהאבנים ניתן רק לשאת לשם השלמה של אותו מנרל חסר בגוף.. יש מנרלים שניתן לשתות אותם במידה והם לא רעילים לשם כך חייבים להכיר אותם לעומק.. ההתייחסות שלי היא הוליסטית כי אם אני ידבר על הצד הכימי אף אחד לא יבין רק אולי מישהו שלמד כימיה.. מקווה שעכשיו הבנת קצת יותר... מברכת אותך... וכל טוב.... הילה אוריאל :-)

01/02/2005 | 01:58 | מאת: אלינור

שמי אלינור ,ואני סובלת מהפרעת-אכילה כרונית. הצטרפתי לפורום הפרעות-אכילה ממש עם הקמתו, ומאז אני שם. ברצוני לחזק ולהדגיש את העבודה הקשה שהילה אוריאל היקרה משקיעה בנסיונותיה לעזור לנו, אוכלוסיה הולכת וגדלה הלוקה במחלה איומה שלצערנו אין לה תרופה. כל פניה זוכה להתייחסות מעמיקה,רצינית ומפורטת בצורה מעוררת התפעלות. הילה היא אדם נבון ואינטליגנטי, וכל אשמתה היא כי היא "חוטאת" בראייה רחבה וכוללנית המביאה בחשבון אפשרויות טיפול אלטרנטיביות. יצוין מיד: היא איננה משמשת צינור פרסומי לבעלי-מקצוע שונים, והיא לא מנסה לבצע שטיפות-מוח לכיוון המיסטי. היא כן מנסה להביא לידיעתנו את כל שיטות הטיפול הקיימות, שיטות טיפול בהן היא עצמה התנסתה, וזכותה להמליץ עליהן. וכל זה לא בא על חשבון האפשרויות הקונבנציונליות, אלא בנוסף. אינני רואה כל פסול בכך. להיפך! אדם הנמצא במצוקה שלא מוצא מזור ותרופה למחלתו יחפש לעזור לעצמו בכל דרך. ואני לא מאחלת לאותו מעביר ביקורת-לא-ביקורת זו להימצא במצב בו הוא מגלה זאת בעצמו. תבורך הילה בעבודת הקודש שהיא עושה, והלוואי ויירבו כמותה! בברכה, אלינור.

01/02/2005 | 12:22 | מאת: מיטל שחר

שלום רב, שמי מיטל שחר ואני מבקשת להגיב בנושא התכנים בפורום התמיכה הנ"ל. אני עוסקת במתן עזרה לסובלים מהפרעות אכילה מזה 5 שנים באמצעות ספר אשר כתבתי,הרצאות,כתיבת כתבות בעיתונות ותמיכה בארגון "אביב" להפרעות אכילה. עד לפני זמן קצר ניהלתי פורום באתר אינטרנט מתחרה אחר שעסק במתן תמיכה לסובלים מהפרעות אכילה.שם הכרתי את הילה אוריאל. הבחורה הזו מלאה ביכולת הענקה לאנשים הזקוקים לעזרה ויש לה חשיבות אדירה בנושא המלחמה בהפרעות אכילה בישראל. מן הרגע הראשון בו היא החלה לכתוב בפורום היא העניקה בשפע תקווה וחיזקה את כל מי שכתב בפורום.היא התמידה בכך והיה לי ברור שזהו אך ורק עניין של זמן עד שהיא תנהל בעצמה פורום תמיכה בנושא.כל משתתפי הפורום היו צמאים לתגובותיה ולתמיכתה. אני עוקבת אחר הפורום של הילה ובכל פעם מתרגשת מחדש. הכותב בשם "רוני" בהחלט צודק.הילה אינה "רק" תומכת במי שזקוק לעזרה.היא עושה צעד נוסף וחיוני. היא מעניקה עזרה. מתוך נסיוני בתחום, אנשים רבים אשר זקוקים לטיפול חוששים לפנות לעזרה. חלקם אינם יודעים לאן לפנות.חלקם נכוו בעבר מטיפולים ע"י אנשי מקצוע ומעדיפים לנסות טיפולים אלטרנטיביים. אין בכך כל רע. כל עוד אדם הזקוק לעזרה אכן מקבל סיוע ולא נותר לבד בחוסר האונים שלו. פעמים רבות חולות אשר החלו בטיפול אלטרנטיבי, השתכנעו במהלך הטיפול להוסיף ולקבל טיפול ע"י פסיכולוג/פסיכאטר מומחה בתחום. כשאני נכנסת לפורום ורואה כי אנשים שנמצאים במצוקה ובבילבול מוחלט, מוצאים כלים להתמודדות, מרגישים שהם אינם לבד ומקבלים אומץ לפנות לעזרה, מבחינתי מטרת הפורום הושגה. בפירוש שמתי לב שהילה אינה חוזרת ומפרסמת אנשים שונים שוב ושוב. היא ממליצה על אנשי מקצוע מן התחום הקונבנציונאלי,האלטרנטיבי ומאפשרת לכל מי שמעונין לעשות את הבחירה החופשית שלו. כפי שכתבתי ניהלתי פורום באתר אחר.מתוך ידע כל פורום להפרעות אכילה הוא שונה ואם תעשה בדיקה מקיפה בנושא, ניתן יהיה להבחין בכך בצורה מובהקת. בדרך זו כל חולה יכול/ה למצוא את הדרך הכי נכונה עבורו/ה. כמו כן נקודה נוספת שחשוב לי לציין היא כי ברגע שנכתבות הודעות המכילות תוכן אובדני בפורום, הילה מייד ממליצה לפנות לגורם חירום בהקדם האפשרי.היא אינה נוטלת את האחריות הזו על עצמה או מפנה לגורם הוליסטי כלשהו. באופן אישי הנני דוגלת בשילוב של טיפול מקצועי וטיפול עצמי. יש המאמינים כי די בטיפול אצל פסיכולוג ויש המאמינים כי די בטיפול אצל הומאופט. לדעתי חשוב להשאיר לכל אדם את האפשרות שלו לבחור בדרך אשר נראית לו. אין כאן כפייה ואין כאן כל פרסום וצידוד בסוג מסויים של טיפול. בפורום יש אוזן קשבת תמידית,תמיכה ללא תנאי ופירוט מתמד של גורמים טיפוליים שונים. אני מאחלת להילה ולפורום שהנפלא והחשוב שהיא מטפחת רק בריאות והצלחה. כפי שכתבתי,אין הרבה בנות אשר מצליחות להחלים מהפרעות אכילה ומסוגלות להעניק עזרה לאחרים.הילה עושה זאת ממעמקי לבה במלוא אמונתה. אני יודעת כמה היא תורמת לאחרים וברור לי כי היא תמשיך לעשות זאת בעתיד בהצלחה יתרה ורק תמשיך לעזור ולהשפיע במלחמה נגד הפרעות אכילה. לאתר "דוקטורס" יש זכות גדולה שהילה מנהלת את הפורום. אין לי ספק כי בזכות תרומה זו , אנשים רבים מקבלים כוחות להתמודדות הקשה עם הפרעות אכילה. בכבוד רב, מיטל שחר

01/02/2005 | 19:13 | מאת: זועזעת

צר לי, אבל אנא קראי את כל הקישורים שבשרשור. זו ממש לא שיטת טיפול אלטרנטיבית http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1210/xPG/18/xFT/11348/xFP/11348

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)