טכנולוגיה ושמירת הפרטיות

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

15/11/2004 | 02:51 | מאת: האקר קאקר

האם המערכת הטכנולוגית המורכבת, כפי שכתבת הכוללת מערכת CMS - Content Management System, מערכת פורומי דיון, שרתי אינטרנט, שרתי SQL, סביבת WEB וכד' מאפשרת לכם מידע אודות הגולשים, כגון זיהוי אישי (לא ברמה השמית) , זמני ומועדי הגלישה, מעקב אחרי פורומים ואו הודעות שבהם הוא גולש ברמה הפרטנית ביותר? . אודה לתשובה כנה.

15/11/2004 | 10:20 | מאת: מנהל טכני

בוקר טוב, מערכת האתר הטכנולוגית של דוקטורס בנוייה על סמך ידע נרכש של מספר שנים בבנייה ובניהול של אתרי תוכן קטנים כגדולים. אפשר להגיד גם כי אתר דוקטורס, עם כל מערכותיו השונות, הינו האתר "הכי טכנולגי" מבין כל אלה שנבנו על ידי קומרקס (מקימה ומפעילת אתר דוקטורס). במהלך השנים בהפעלת דוקטורס, התעוררו גם בקשות של מחלקות אחרות בחברה מהצוות הטכני, כגון: היכולת לספור כמות הדפים הנצפית באתר, כמות הגולשים ברגע נתון בכל חלק באתר, מספר השאלות הנשאלות בכל פורום, מנהלי הפורומים הכי "אקטיביים" וכד'. לצרכים אלו ואחרים פותחה מערכת סטטיסטית במיוחד לדוקטורס שעונה על ציפיותיהם של אנשי "השיווק והמכירות" של החברה. הנתונים אשר נאספים אינם כוללים כתובות IP ואינם משתמשים ב-Cookies, כך שבעצם קשה לזהות את הגולשים ואת כניסתם לאתר בכל רגע נתון. המקום היחידי שהמערכת רושמת את כתובת ה-IP בבסיסי הנתונים הינו הפורומים. בגלל הסטוריה שנוייה במחלוקת מימי העבר, אנו נוהגים היום לשמור את פרטי ה-IP, זמן ותאריך ההודעות בפורומים. השימוש בנתונים אלו אינו נגיש באתר ורק על ידי צו בית משפט נוכל למסור את המידע הזה לרשויות החוק. בברכה, נור דאוד, מנהל מערכות מידע קומרקס בע"מ

16/11/2004 | 00:08 | מאת: I.P

ערב טוב לך נור, כמנהל מערכות מידע בחברה מכובדת ענית באופן מכובד ולדעתי אם יש לכם דובר מטעם החברה אתה יכול להטיס אותו...חבל על הזמן והכסף, אתה מיצג את קומרקס בע"מ באופן מקצועי כיאה למנהל מערכות... סתתתתתם -בצחוק ולענינינו - לכל שרת באינטרנט (לא רק למתקדמים ביותר) יש מערכת "יומן פעילות" (Logging) שבה נרשמת כל התחברות של משתמש מסוים לשרת כאשר גולשים באתר כלשהו הוא רושם כל דף שאליו נכנסים . כל פעילות שהגולש מבצע . מתי הוא גלש ואיפה וכמובן רושם את כתובת ה-IP של הגולש . אלו הן עובדות ותקן אותי אם טעיתי . אגב ניתן לעקוף את המערכת שעולה על "עקבותינו" בעזרת Proxy וכד' ולא התיחסתי ל Cookies שזה ממש יכול להיות "תוכנת ריגול" אלא למה שהזכרתי לעיל . שאלתי אליך לאור הסברך האם הנגישות לכתובת ה-IP ולשאר המידע על הגולש באתר שניתן להגיע אליו (אלא אם כל מה שנכתב כאן על ידי אינו נכון..) נמצאת בידי מנהלי הפורומים ואו מי מהנהלת האתר דוקטורס .? תודה .

26/12/2004 | 20:12 | מאת: ברגע נתון זה

הנתונים אשר נאספים אינם כוללים כתובות IP ואינם משתמשים ב-Cookies, כך שבעצם קשה לזהות את הגולשים ואת כניסתם לאתר בכל רגע נתון.?? מה זה ה" קופץ לי " זה לא עוגיונת?...

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)