שאלות מהותיות והפעם אני רוצה תשובות

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

03/12/2004 | 10:30 | מאת: ליבי

לצוות האתר שלום שמחה שפתחתם את פורום אתם ואנחנו. רעיון מצויין לקבל ולתת פידבק מכם ואליכם. יש לי שאלה מאוד מהותית שעד כה לא נענתה ברצינות בפורום שבו נשאלה [מידענות רפואית-תמיכה] מדוע אתם סבורים שלגולשים שאינם מידענים יש את הכלים לענות בפורום מידענות? הפורום הנ"ל שאחריו אני עוקבת כמעט מיום הקמתו עבר זעזועים רבים, וחבל. אני זוכרת שניהלה אותו רופאה, לאחר מכן זוג מידעניות ולבסוף גלי נחמן - שהיתה נוכחת נפקדת למשך תקופה ארוכה, עד שפרשה סופית. הייתי רוצה לדעת, [וגם לקבל תשובה מבלי שתימחק ו/או מבלי שאקבל חוסר התייחסות רועם] אילו כלים יש לגולשת בשם אהובה שעונה ישר מהשרוול על שאלות ברפואה. היא עונה כבר פה, היא עונה במידענות, היא עונה בפורום סיעוד. אולי היא כל הדברים הללו גם יחד? קשה לי להאמין. מדוע המסתורין הזה? האם אפשר לדעת *מיהי אהובה* ומהי השכלתה? האם אינכם חושבים שרצוי לברר סוגיה זו? לדעתי הפורום מידענות רפואית שהתחיל ברמה מאוד גבוהה, הולך ושוקע אט אט. והיום קיום הפורום כפי שהוא נראה כרגע, אינו מתאים לרמה של תכני האתר. לדעתי, הוא גם לא נחוץ, משום שגולשים שמגיעים לאתר יודעים לאיזו מומחיות שייכת בעייתם. האתר השתכלל מאוד בחודשים האחרונים, הוא מכיל מידע מגוון וברמה טובה מאוד, הוא הפך לידידותי מאוד למשתמש - ואני אגלה לכם בסוד שאני יודעת גם למי מגיע הקרדיט על כך. נחמד וכיף להכנס אליכם, אבל אנא, אל תתנו לפורומים שבקושי מהדסים - לקלקל את השורה.

03/12/2004 | 15:15 | מאת: זיו צח

הי ליבי גם אני כמוך כבר עוקב זמן רב על השאלות והתשובות שמקבלים בפורום מידענות רפואית ובפורומים נוספים כאן. לדעתי לא חשוב מה השכלתה או מקצוע של הכותבת אהובה.לדעתי היא מפגינה ידע רב ומצרפת קישורים מצויינים-לכל שאלה בכל נושא רפואי יש לה תשובה וקישור כמו כן היא גם חוזרת ומציינת שהיא אינה רופאה וזה כדי להבהיר לקוראים שמה שנכתב אינו יעוץ רפואי. ולכן לדעתי חשוב שנחזק את אהובה ואת תרומתה לפורום המידענות ואפילו כל אחד מאיתנו שיכול לתת מענה ולינק לשאלה מסויימת,שיתן אותו וכך יושג בדיוק ההיפך מדברייך-הפורום ימריא למקומות איכותיים וטובים יותר לי לא נראה שיש הדרדרות בפורום מידענות הנך מוזמנת להתרשם גם בפורום שאני מנהל כאן באתר,מתשובותייה המצויינות של אהובה. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1178

03/12/2004 | 15:33 | מאת: ליבי

שלום זיו אם כל גולש יכול לענות בפורום מידענות רפואית, בשביל מה ללמוד מידענות? מה מייחד את המיידענים שטרחו והוציאו תואר במידענות על פני אהובה שלא עשתה כן, ועושה עבודה של מידען? המסתורין שאופף את אהובה וחוסר הרצון שלה לפרט את השכלתה גם הוא מגביר את חוסר האמון כלפיה. לדעתי מתן תשובות בנושאי רפואה ומידע רפואי אינו דומה לנושא אחר שגם שם, נניח בפורום עורכי דין - לא יעלה על הדעת שסתם אדם מן היישוב יענה על שאלות בנושאי משפטנות לחפש בגוגל ולנתב גולשים לפורומים של דוקטורס עדיין לא עושה את הבן אדם למידען רפואי.

מאחר ובאינטרנט עסקינן, הרי שהפורום הנ"ל בהגדרתו העכשווית "מתנהל" ללא מנהל (דבר שנמצא בטיפול אינטנסיבי) ועל כך התשובות בו ניתנות על ידי גולשים (בלא הגדרת "מנהל" ועל כן בלא מעמד של מנהל שאחריו אנו עומדים במלוא מובן המילה) לכן, תשובה של גולש- ככזו צריכה להתקבל, אין מדובר בסמכות שחובה עלייך לקבלה כתורה מסיני, כולי תקווה שבקרוב יהיה מנהל מקצועי לפורום, לעת עתה, הגולשים מנהלים אותו וככזה יש להתייחס אליו. תודה על המחמאות, אנחנו משתדלים (:

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)