מה עושים כשיש אירוע?!
דיון מתוך פורום הפרעות אכילה - תמיכה
מחר יש לי חתונה של חברה ואני מאוד רוצה ללכת. אחרי שסוף סוף החלטתי ללכת.. פתאום נתקלתי בחלחלה מה אני אעשה עם האוכל....?!?! יהיה שם המון אוכל שפע ממש... וגם ככה יש לי את הבעיה של המעי הרגיז שתמיד כואבת הבטן ויש גזים ונפיחות, ועכשיו גם העובדה שאם אוכל הרבה היא עוד יותר תכאב וזה יטרף לי את השכל ואני אשקע בדיכאון עמוק של למה אכלתי...! למישהו יש רעיון?! תודה!
אני שמחה שהחלטת ללכת. לא יפה להעליב את החברה ועוד יותר חשוב - אסור לך להימנע מאירועים חברתיים. זה רק ישאיר אותך בודדה, מרירה ומתוסכלת. קודם כל, אל תגיעי לאירוע אחרי שצמת כל היום. אם תגיעי לשם "על בטן ריקה", יהיה לך קשה פי כמה לבקר את כמות האוכל שנכנסת לך לפה. אל תימנעי מלאכול באירוע, על מנת שלא תרגישי מתוסכלת ומגורה על-ידי הריחות והצבעים סתם. התוצאה של זה עשויה להיות שתגיעי הביתה ותבלסי רק בשל תחושת החסך. לכן, היצמדי למאכלים שאת באמת אוהבת ושהם בעינייך "בטוחים" יחסית, כדי להימנע מרגשות אשמה מיותרים אחר-כך. נסי להימנע ממשקאות מוגזים, כדי למנוע כאבי בטן וגזים, ובכלל עדיף שתימנעי מהמשקאות המתוקים למיניהם, שגם מלאים בקלוריות מיותרות. שתי מים ואולי איזה קוקטייל או שניים טובים... עד כמה שקוקטיילים באירועים כאלה יכולים להיות משובחים... ותרקדי הרבה! זה יעשה לך טוב וכך גם אם תאכלי יותר ממה שתכננת, תפחיתי את רגשות האשמה. וחוץ מזה - לרקוד זה כיף! ובאשר לקינוחים המתוקים בסוף, לא צריך להתנזר מהם. אפשר להסתפק בפרי טרי ואפשר גם לאכול מהאחרים. אבל, אם את יודעת שזה יגרום לך לחרדות לאחר מעשה, אינך חייבת לגמור את כל הסופלה שוקולד. תתחלקי בו עם עוד מישהו, קחי ביס-שניים משניים-שלושה קינוחים וכך תרוויחי הרבה טעמים בפה. בקיצור, אפשר לעבור את הערב בשלום ואפילו בכיף גדול. אז, תנסי להשאיר את הדאגות והחרדות מאחורייך ופשוט להנות ממנו, כמו שכל האחרים מסביבך יהנו. תסתכלי עליהם נהנים מהאוכל, אולי זה יתן גם לך חשק. שיהיה לך כיף!
ב"ה :-) נכון שאת צוחקת ?..(אני מקווה) בכל אופן זה מה שאני היתי עשוה בחתונות אז אכלתי לפני וכל הזמן רקדתי מומלץ ממש!!!!! המון אהבה יפה תהני!!!!!
הי הילה ובבושקה! תודה רבה על התשובה! בסוף נישנשתי שם קצת כי לא יכולתי היה שם סושי! אני מתה על זה! כאלו רק טעימות עשיתי, ואז הייתה מוזיקה טובה וקרעתי את הרחבה:) אחרי המון זמן שלא יצאתי לרקוד:( כי אין לי כוח... :( כאילו עייפה לצאת לאן שהוא... להשקיע וכו... אבל היה ממש מעולה.. יצאתי בהרגשה טובה.. רק שהגעתי הבייתה תקפתי קצת חלבה שאני מתה עליה... ואז בבוקר הכל יצא בשירותים.. שילשלתי או הרוב יצא לפחות... חברה שלי מתאשפזת שבוע הבא בתל השומר ולוחצת עליי לעשות משהו דומה בנידון.. ניסיתי להתקשר אף אחד לא עונה לי שם. ברמבם אמרו אולי עוד חודשיים יש תור פנוי.. תאמת אני מםחדת לעזוב את הכל וללכת... כי אני צריכה לדאוג לעצמי כלומר לכלכל את עצמי אף אחד לא יכול לתת לי את זה.. מה אתן חושבות כדי שאעשה? בכל מקרה המון תודה ליטל!