ראיתם היום בעיתון?
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
בחורה בת 26 הלכה לעשות קולונוסקופיה, ועכשיו היא חצי רגל בעולם הבא. עשו לה חור במעי נזק בלתי הפיך, וקיבלה דום לב. זוועה. תראו במעריב.
בכל הליך רפואי יש סיכון מסויים. חירור המעי בקולונוסקופיה הוא אירוע נדיר. אבל בזכות הקולונוסקופיה, הממוגרפיה ו ה CT והגילוי המוקדם ניצלים חייהם של אלפי אנשים בישראל מדי שנה.
מי יודע עוד כמה ניזוקו מהתהליך והמקרה שלהם לא פורסם. פה זה מקרה ראשון שפורסם כי מגישים תביעה. המשפט על האלפים ניצלו, מזכיר לי את הטענה שאבחון מוקדם מביא ל- 90% ריפוי. לברבר כולם יודעים. להוכיח את הטענות האלה לא. גם כן מה החוכמה לקחת חולי קרוהן כל הזמן לקולונוסקופיה - תגידו שאתם לא יודעים לרפא קרוהן, במקום זה אתם ממתינים לראות בעזרת הקולונוסקופיות מתי חולי הקרוהן יפתחו סרטן המעי הגס. זה לא נקרא להציל, זה נקרא לסחוב אנשים מהפח את הפחת.