מדי לחץ דם ביתיים--מדוייק או לא ????

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

עם ההתפתחות הטכנולוגית המואצת ומיזעור חלקי האלקטרוניקה חברות יצרניות רבות החלו לייצר מכשיר למדידת לחץ דם אלקטרוני מעניין מאוד לדעת מניסיונכם האם המכשירים האלו שנמצאים בשימוש ביתי אכן מדוייקים אשמח לקרוא תשובות גם קצרות "כן אמין ומדוייק" או "מדוייק אבל מתקלקל מהר" או "לא אמין ולא מדוייק"

28/09/2004 | 09:11 | מאת: אהובה

שלום זיו, אתה מבקש לקבל תשובה לגבי דיוק ואמינות המכשירים האלקטרונים, ולדעתי קשה , ולעיתים לא ניתן, לתת תשובה מדוייקת מנסיון אישי, ואסביר מדוע : לחץ הדם האמיתי יכול להשתנות מדקה לדקה. לא ניתן באותה דקה , בעת ובעונה אחת, למדוד לחץ דם על ידי מכשיר ידני וגם על ידי מכשיר אלקטרוני. לחץ הדם יכול להיות שונה בין שתי הידיים. בבדיקת לחץ דם במכשיר ידני, יכולים להיות הבדלים , כאשר יבצעו את הבדיקה שני אנשים (ומעלה) שונים. משתנה נוסף משמעותי - יש את תסמונת החלוק הלבן, מנת חלקם של אנשים רבים, וזה לכשעצמו משבש את המסקנות. אפשר לקבל מסקנות רק אם עושים בדיקה מקיפה בשני סוגי המכשירים , לקבוצה גדולה מאד של אנשים, לאורך זמן ממושך. בקיצור, מחקר מסודר. במציאות - נתקלתי כבר במרפאות שמשתמשים באופן קבוע במכשירים אלקטרוניים. דבר נוסף - הבדל במדידות בין המכשירים האלקטרוניים השונים לבין עצמם. נראה לי שהבדיקה המהימנה ביותר - בדיקת לחץ דם הולטר ל-24 שעות. האם אני צודקת לפי נסיונך והבנתך? אינני מומחית ובטח שלא רופאה, וכל מה שכתבתי זה מידע אישי. שאלה אליך - מה אתה יודע לומר לנו בנושא זה? האם נערכו בדיקות מקיפות על אוכלוסיות גדולות? תודה

28/09/2004 | 13:52 | מאת: אלפי

מנסיוני האישי, מדי לחץ דם ביתיים טובים למדידת שינויים בתהליך ארוך ומתמשך. באם תנסו למדוד מספר פעמים תקבלו בדכ' סטיה בקריאה שתלך ותעלה כפונקציה של מספר המדידות המבוצע. תוסיפי את כל המידע שציינת והרי לך תמונה שלמה שקובעת התיחסות ברורה לנושא. הקטנת רכיבים אלקטרוניים והגדרת המשתמש הסופי כפי שנעשה בתהליך הייצור, מביא בחשבון גם סטיות מותרות שאיתם היצרן מוכן לחיות. האם אתם מוכנים? השאלה היא של: עלות, כסף, מחיר...

30/09/2004 | 10:34 | מאת: rb

חג שמח המכשירים האלקטרונים מחולקים ל-2 קטגוריות ביתיים- מסוגים ומינים שונים שבדר"כ אמינים בעיקר החדישים. ומקצועיים הנמצאים בב"ח ומרפאות שגם ביניהם יש רמות דיוק ואיכות שונות ההבדלים בין המכשירים תלויים בצורת המדידה-אלגוריתמים שונים אבל ההבדלים בין המכשירים לא אמורים להיות גדולים. והעיקר כדי לעקוב על רמת הל"ד לפי הספרים והמחקרים יש לבצע 3 מדידות רצופות בשכיבה בהפרש של כדקה וזאת לאחר 10 דקות מנוחה כאשר הזרוע בגובה הלב לחץ הדם הוא הממוצע של 2 הבדיקות האחרונות

23/01/2010 | 11:11 | מאת: יהודה פלדמן

אני טכנאי מיכשור שעבד בעבר בחנות לציוד רפואי והייתי גם מתקן ומכייל מדי לחץ דם הן של כספית והן דיגיטליים אוטומטים או ידניים. לנסיוני, טעות בידי הכותב.... ניתן לחבר במקביל שני מדי לחץ דם ע"י מפצל ולבצע בשניהם מדידה השוואתית בו זמנית!!!!!

28/09/2004 | 14:13 | מאת: מאיר

בדרך כלל הם תקנים המגבלה היחידה שאני לא יכול (מתרגש)למדוד לעצמי את לחץ הדם כי תמיד נמדדים ערכים מפחידים בבדיקה עם מודד ישן ואמין הערכים נורמליים.

תודה על התשובות של כולכם בהחלט אפשר ללמוד מכל אחד מכם מניסיונו האישי וזו הייתה מטרת השאלה מלכתחילה חג שמח

20/10/2009 | 09:14 | מאת: ליזה

שלום רב. אני רכשתי מכשיר למדידת לחץ דם בקופ"ח מדגם "אומרון", כתוב שזהו המכשיר הנמכר ביותר בארץ, אני מבקשת לדעת אם היא באמת מכשיר אמין, ואיפה אני יכולה לעבור איזו שהיא הדרכה יותר מקצועית למדידת לחץ דם, למרות שההוראות כתובות אני עדיין לא בטוחה שאני מבינה נכון לאיזו מדידה להתייחס ואולי בכל זאת אני לא מודדת נכון והערכים המוצגים על המד יכולים להלחיץ אותי מאוד. אודה לכם על תשובתכם בהקדם, ליזה

מנהל פורום מכשור רפואי