רובוטים לצינטורים ולנתוחים בעד או נגד??

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

עם ההתפתחות המואצת של הטכנולוגיות ושל מערכות המיחשוב, היום בחדשות שמענו על רובוט שמבצע צינטור:כלומר מחדיר את הקטטר לגוף החולה ופותח את הסתימות בעורקים כמו כן כיום מתבצעים מחקרים ונסיונות לייצר רובוט שיהיה מסוגל לבצע את תפירת העורקים סביב הלב בזמן שהלב פועם-כלומר: לא יהיה צורך לחבר את החולה למכונת לב ריאה,ואז כל תהליך ההתאוששות שלנו מהניתוח יהיה מהיר יותר. מעניין לדעת את דעתכם --האם תסכימו לעבור צינטור וניתוח עלידי רובוט?? הערה:הרופא המנתח או המצנטר נמצא בשטח אבל מפעיל ידיות(גויסטיקים) שמפעילים את זרועות הרובוט .

30/09/2004 | 10:20 | מאת: נתן אריה

נושא רובוטיקה ניתוחית פותח בארצות הברית על מנת לספק פיתרונות כירורגים מורכבים בבתי חולים שדה במהלך לחימה.הרעיון שרופא מקומי יוכל לבצע ניתוח מורכב ללא ניסיון כירורגי רב.הניתוח מבוצע בעזרת קווי תיקשורת מהירים/לווינים כשרופא מומחה בתחום שולט באופן מלא או חלקי לפי הצורך בכל מהלך הניתוח מכל מקום שבו קיימת מערכת מקבילה.ניתן לבצע את מרבית הפעולות הכירורגיות לרבות ניתוח מעקפים בודד.ההנחייה מבוצעת בעזרת מצלמה אנדוסקופית תלת מימדית ועוד שני זרועות הנושאות ומפעילות את הכלים הכירורגים הדרושים וניתנים להחלפה תוך כדי הניתוח ע"י הרופא בשטח וכמובן ניתן לבצע הנחייה בלבד של מנתח מומחה בתחום הנידרש תוך מתן שליטה במערכת האנדוסקופית בלבד שזה הליך פשוט יחסית שאינו דורש הערכות מסובכת כמו בניתוח בשליטה חיצונית מלאה.בארץ קיימת מערכת אחת שמאפשרת שליטה חיצונית ואכן בוצעו ניתוחים שכללו הנחייה חיצונית עם מרכז רפואי באיטליה .כמו כן מבוצעים פעולות בתחום ניתוחי מעקפים וכרורגיה כללית. לעצם השאלה בעד או נגד,אין תשובה ברורה מיכוון שעלות תועלת של המערכת עדיין גבוה מאוד ובארצנו הקטנה השיקול הכלכלי מכריע למרות שהמערכת מאפשרת לבצע פעולות כירורגיות מורכבות במינימום חדירה(MIS)ומאפשרת החלמה מאוד מהירה לחולה. בינתיים זהו על רגל אחת לנושא כו מורכב ומעניין טכנולוגית. חג שמח,אריה.

30/09/2004 | 13:38 | מאת: זיו

מעניין לדעת כמה ניתוחים בוצעו בארץ על ידי רובוט והאם הם הצליחו והאם יש יתרון רפואי כלשהו לשימוש ברובוט

מנהל פורום מכשור רפואי