הצלחת הטיפול

דיון מתוך פורום  הסרת שיער בלייזר

14/08/2004 | 00:00 | מאת: עדי

בתי בת 13, סובלת מלידה משיעור יתר. שיער כהה על עור "בינוני" (לא כהה מאוד, אך משתזף בקלות). אין בעייה הורמונלית או דומה. לפני כשנה עברה 3 טיפולים להסרת שיער מהגב במכשיר מסוג LIGHT SHEER. הגענו למכון אמין, בהמלצת בחור שהצליח בכמה טיפולים להיפטר משיער מיותר. כל השיער של הבת צמח בחזרה. מומחה (פרופסור) אליו פנינו נתן הצעת מחיר גבוהה פי 5, והבטיח הורדה של לפחות 60% מכמות השיער בסידרת טיפולים במכון שלו. לחילופין, הציע לחכות שנה שנתיים, כי התחום מתפתח. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. הילדה בגיל בה קשה לה מאוד עם התופעה. יחד עם זה אנחנו לא רוצים ולא יכולים "לזרוק כסף" על טיפולים שאינם יעילים. תודה עדי

14/08/2004 | 00:09 | מאת: ריקי מינצר

יש לברר ראשית את ענין שיעור היתר. ייתכן כי מדובר בהפרעה הורמונלית. במידה ובתך מקבלת מחזור חודשי באופן קבוע כדאי לגשת לבירור מעמיק אצל אנדוקרינולוג בקופ"ח. במידה ועדיין אינה מקבלת מחזור - יש להתאזר בסבלנות. לאחר קבלת המחזור ובירור הורמונלי (שייתכן שיביא לטיפול תרופתי) יהיה מקום לשקול טפול הסרת שיער. בכל מקרה, בגילה הצעיר אין לצפות לתוצאות מהירות, ובודאי שלא תוך 3 טיפולים! בטרם את מבזבזת שוב סכומים נכבדים - אני מציעה כי תבצעי לבתך את הבירור הרפואי! ואגב, הזהרי מהבטחות גורפות. לייזר אינו מטה קסם! אשמח לעמוד לרשותך לכל בירור נוסף.

14/08/2004 | 12:39 | מאת: עדי

תודה על התשובה המהירה. הילדה במעקב אצל אנדוקרינולוג מאז לידתה. עברה כל בדיקה גופנית אפשרית. אין שום עדות לבעייה הורמונלית. שיעור היתר הוא מלידה. מחזור סדיר ותקין מזה שנה. גם הפרופסור אצלו היינו דיבר על מספר רב יותר של טיפולים, וטען גם שאולי עוצמת הלייזר הייתה חלשה מדי. בכל זאת, מדובר במתבגרת, כך שמצד אחד, לא הייתי רוצה לחשוף אותה לטיפול לא מקצועי, ומצד שני, קשה להתמודד בגיל זה עם התופעה (חולצות בטן, בגדי ים וכ"ו). תודה עדי

מנהל פורום הסרת שיער בלייזר