קמח חומוס וקמח עדשים...
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לכם :-) קניתי את הספר של "שיטת מונטיניאק" {ספר מעולה}, ובקריאתי הבחנתי במתכונים אשר רשום: "קמח חומוס וקמח עדשים, כתחליף טוב במקום קמחים לבנים". האם קמחים אילו מותרים לי בדיאטת קנדידה? האם ידוע לכם מהו מדד הגליקמי שלהם? מצאתי גם אתר אשר יש בו מתכון ללחם עם קמח חומוס, אשמח לדעת אם הוא טוב למצבי? והמתכון הוא כך: לחם פרינטה: החומרים: כוס אחת קמח חומוס 4 כוסות מים פושרים מעט מלח אופן ההכנה: 1. יוצרים בצק דליל מאוד ומניחים לנוח במשך כשעה. 2. מורחים תבנית אפיה בשמן זית משובח. 3. שופכים לתבנית את העיסה בגובה של כ-1.5 ס"מ. 4. מערבבים את העיסה בתבנית עד שהשמן מתערבב עימה היטב. 5. אופים בתנור בחום של 230 מעלות עד שהפרינטה מזהיבה. את הפרינטה אוכלים חמה. חותכים לריבועים קטנים, ומפזרים מעל פלפל שחור. והאתר הוא: http://www.giacommo.net/articles/breads.htm האמת שהלחמים שם בתמונות מאוד מפתים, אך אשמח לדעת שמותר לי קמח החומוס וקמח עדשים {כמובן ללא שמרים וסוכר}, וכך אוכל להכין גם לחם ביתי. בברכה, מור :-)
הי מור, לקמח חומוס ועדשים יש ערך גליקמי נמוך והם מצויינים עבורך. המתכון שצרפת נהדר !! זה לא בדיוק לחם, הפרינטה / ממליגה בדר"כ נעשית עם קמח תירס, אך הערך הגליקמי של גבוה. אופן זה של הכנה הוא משהו. נשמח לדעת איך יצא, בתאבון.
היי רויטל :-) תודה עזרתך אשר משמחת אותי כתמיד... מאוד משמח אותי שקמחים אלו מותרים לי. אפילו רשום בספר של "שיטת מונטיניאק" שאפשר בעזרת קמח חומוס, להכין קציצות ולקמח אותן בעזרת קמח חומוס. כלומר הוא תחליף לכל המתכונים (מלבד עוגות כניראה) אשר יש בהם קמח לבן. *וגם הם תחליפים לפירורי לחם. אפשר אפילו להכין חביתיות (בלינצ'סים), לטגן דגים בעזרת הקמחים האילו (אני מכינה סלמון באידוי), ואפילו אפשר להכין מקמחים אילו טורטיות. גם להסמיך רוטבים בעזרת קמחים אילו, במקום קמח רגיל או קורנפלור. ואני מצטטת לפי הספר: "הימנעו מרטבים המכילים חמאה ובמיוחד אם הם מכילים קמח חיטה (קמחים העשויים מעדשים או מחומוס יכולים להוות תחליפים טובים מאוד)." אני בהחלט אנסה מתכונים עם קמחים אילו והגיד לך איך זה יצא. האמת שעד היום לא ידעתי על קמחים אילו, אך תמיד יש פעם ראשונה. אני ממש מרוצה שמצאתי עוד דבר לטובתי ! בברכה, מור :-)