ועוד בנושא מדד ליקמי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/07/2004 | 14:20 | מאת: ניר

שלום שלום, רסק עגבניות בבישול מעלה ערך גליקמי?ואיזה מומלץ? אכילת תמרים לאחר ארוחה מעלה את רמת הסוכר בדם באופן משמעותי? ושאלה אחרונה, אחרונה, חביבה....אם אני אוכל שוקולד ולאחר מכן יוצא לריצה, אני מונע את עלית רמת הסוכר בדם? תודהה

18/07/2004 | 17:54 | מאת: רויטל ברמן

הי ניר, אז ככה: 1. לא, אבל בדר"כ מוסיפים סוכר לרוטב עגבניות... מומלץ רוטב עגבניות שמכיל רק עגבניות (ואולי גם שום או בזיליקום - יש כאלה היום). זה גם תחליף בריא לקטשופ למכורים (כמוני). 2. כן, מעלה. כמה זה תלוי בהרכב הארוחה (כמה שפחות פחמימתית ויותר סיבית וחלבונית ככה פחות מעלה). כמובן שזה מעלה פחות מאשר על קיבה ריקה. 3. כן, אך הסוכר נשרף לאנרגיה במהלך הריצה, במקום השימוש במאגרי הסוכר של הגוף. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה