אינדקס אינסוליני?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, המאמר הבא מבלבל אותי מאוד. ישנה הבחנה בין אינדקס גליקמי לאינסוליני? ע"פ המאמר הזה, מזון בעל ערך גליקמי נמוך לא בהכרח בעל ערך אינסוליני נמוך. לדוגמא דגים (חלבון) מעלים מאוד את רמת האינסולין?! http://www.israelbody.org/text/GI-YOSI.html לתשובתכן אודה. שירן
שירן שלום קראתי את המאמר והוא מאוד מעניין. בשורה התחתונה הוא אומר מה שהנטורופתיה ממליצה - מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. אני מסכימה שמדד האינדקס הגליקמי אינו מושלם ואינו אוביקטיבי, אבל ישנו נסיון רב עם טיפול בסכרתיים על ידי אכילת פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך, ולרוב זה עוזר בצורה משמעותית. לא ירדתי לסוף דעתו לגבי האינדקס האינסוליני. אינני מכירה מונח זה וזה גם לא הגיוני שאינסולין יהיה מופרש כתגובה לחלבון. אינסולין מופרש כשפחמימה מתעכלת ולא כתגובה לשומן או חלבון, כך שאינני יכולה להבין למה הוא מתכוון. בכל מקרה - הפרשת אינסולין, ההורמון שמכניס את הסוכר לתאים, זה דבר חיובי, והבעיה בסכרתיים לרוב היא שהאינסולין לא מופרש והסוכר נשאר בדם במקום להכנס לתא. שבת שלום