ערך גליקמי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/07/2004 | 12:33 | מאת: א

שלום, רציתי לדעת מה הערך הגליקמי של שקדיה ושל מיץ גזר..האם מיץ גזר בתדירות יומיומית בעייתי בדיאטת דלת פחמימות לטיפול בתנגודת אינסולין? (האם זה גם קשור לרמת המתיקות של הגזרים?). כיצד שמן לסוגיו משפיע על רמת הסוכר בדם? תודה

10/07/2004 | 17:15 | מאת: א

בדקתי וחיפשתי, גם בספרים וגם באינטרנט ולא מצאתי עקביות בשום אופן בערכים הגליקמיים המופיעים במקורות השונים. ניתן אולי פשוט לסווג מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, בינוני וגבוה, אך לא ניתן לדעת בדייקנות ואף לא פחות מכך מהו הערך ב- %. לא ברור לי מה הערך הגליקמי של תפו"א, הפערים גדולים כ"כ ממקור למקור. לגבי גזר, באחד הספרים המקצועיים שבדקתי נרשם ערך גליקמי 25, בקישור שאני מצרפת מאתר רציני מצוין ערך גליקמי: 49. בשני המקורות מצוין שגזר מבושל הוא בעל ערך גליקמי גבוה במיוחד! 97%. אשמח להבין מדוע לאחר בישול, הערך הגליקמי של הגזר עולה כל כך.[ http://www.wddty.co.il/articals/diet.html תודה נ.ב. מהו גזר לבן??

11/07/2004 | 12:58 | מאת: רויטל ברמן

שלום א, בגדול מה שכתבת נכון, אין התאמה מוחלטת בין הטבלאות מאחר וערך גליקמי זה לא מדע מדויק. הוא מושפע מגודל המוצר (גזר קטן יותר גליקמי אני חושבת), אכויותיו (יש גזרים יותר ופחות מתוקים), אופן ומשך הכנתו: - בבישול סיבי הגזר הקשים מתרככים ונשברים - יותר ויותר ככל שהבישול ארוך יותר והטמפ' גבוהות יותר - מה שגורם לעיכול של הגזר להיות מהיר יותר ולכן הערך הגליקמי שלו עולה, הסוכר בגזר נספג מהר יותר ובאופן מרוכז יותר ; - במיץ גזר מסולקים כל הסיבים של בגזר והמיץ יכול להיספג במהירות ללא הפרעה ולעלות מאוד את הערך הגליקמי). בנוסף משתמשים לכוס מיץ בכמה וכמה גזרים וכל הסוכר הרב שלהם נספג מהר. - אם אוכלים את הגזר עם מזון סיבי/שומני/חלבוני הערך יורד (למשל גזר מבושל עם עוף), אם אוכלים אותו על בטן ריקה או עם מזון סוכרי הערך עולה (למשל מיץ גזר עם כפית סוכר/תמר...). מכאן ההבדלים. בגדול זכור את הכללים הפשוטים: מזון עם סיבים תזונתיים/חלבון/שומן מאט את ספיגת הסוכר בגלל שכל הארוחה מתעכלת יותר לאט והסוכר "כלוא" בתוך המזון ומתעכל בהדרגה - לכן זה מוריד ערך גליקמי. בגזר חי יש סיבים תזונתיים קשים לעיכול ואם אוכלים גזר חי שלם (אחד) זה לא נורא, גם לך. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה