דיאטה לקיבה רגישה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אני סובל משלשולים תכופים כל הבדיקות שעשיתי תקינות פרט לכך שנמצאה רגישות לחלב. הרופא משער שיש לי קיבה רגישה ומעבר לחיידקים טובים שאני לוקח כל יום אני לא מקבל תרופות. האם תוכלו להמליץ לי מאילו מאכלים רצוי שאמנע (מעבר למוצרי חלב שאני בכלל לא אוכל) ומה עדיף לאכול כשיש קיבה רגישה?
איל שלום במידה ונמצאה רגישות לחלב ואתה מפסיק עם אכילת מוצרי חלב, גם השלשול אמור לעבור. האם זה לא כך? האבחנה של "קיבה רגישה" כללית ולא ברורה. כדי לעשות אבחנה מדויקת עליך לגשת לטיפול נטורופתי. בהתאם לאבחנה הנטורופתית תקבל טיפול. שבוע טוב
בנוסף למה שכתבה לילך, בעיית העיכול שלך יכולה לנבוע מאלרגיה או רגישות למזון חוץ ממוצרי חלב. המזונות השכיחים הם: 1. מוצרי חלב. 2. גלוטן (נמצא בעיקר בחיטה ובשעורה, כלומר בלחם / פסטה / פתיתים / סולת / קוסקוס / עוגות / קמח / גריסים וכו'). 3. סויה. 4. פרות הדר. 5. ביצים. 6. חומרים משמרים / צבעי מאכל / חומרי טעם וריח. רגישות לאחד או יותר (או אף אחד) מהנ"ל יכולה לגרום לבעית עיכול. אופציה נוספת היא היפוכלורידריה = תת חומציות בקיבה, או בעיה בכבד הגורמת למיעוט או הפרעה במיצי המרה. 2 אלה גורמים לעיכול לקוי. אני ממליצה לך לצרוך יותר אורז (מלא), בטטות, שיבולת שועל = קוואקר, פרות (חוץ מפרות הדר ופרות טרופיים), ירקות מאודים או מבושלים מהסוג: קישואים, ירקות כתומים, שורשים ודגי ים צפוני (סלומון, סול...). ותראה איך אתה מרגיש בתזונה כזו. כל טוב.