כוסמת-קראתי איפה שהוא שזה נגד קרינה ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/06/2004 | 01:24 | מאת: עומרי

לא זוכר איפה קראתי אבל מה זה אומר ? מה טוב בכוסמת בכלל לבריאות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2004 | 10:32 | מאת: רויטל ברמן

כן, הכוסמת בכותרות אצלנו השבוע, אז החלטתי לתת סקירה קצרה על מה ולמה כוסמת: כוסמת (Buckwheat) (ידועה גם בשם "קאשה") זה דגן שמקורו באסיה, למעשה זה יותר זרע מאשר דגן... הכוסמת עשירה בחלבון (15%), ויטמיני B, ויטמין E, ברזל וסידן. בארץ משווקים 2 סוגי כוסמת, עם גרגרים גדולים וקטנים. הגרגרים הקטנים עדינים וטעימים יותר. היא קלה לעיכול, מצוינת להכנת דייסה סמיכה, קמח כוסמת מעולה לפנקייקים וחביתיות וכן לפולנטה טובה, אפשר לבשלה עם בצל, פטריות ואטריות. הנה מתכון נוסף: http://naturemed.co.il/hc/cooked/cook_53.html והנה מתכון של פיליס גלזר לכוסמת, קציצות כוסמת טבעיות ומאקרוביוטיות: מערבבים 1 כוס כוסמת (שטופה ושמורה במקרר) עם 2 כוסות מים בסיר בינוני. מביאים לרתיחה על אש בינונית ואז מבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שהמים נספגים בכוסמת (כ - 10 דקות). מצננים מעט. מערבבים את הכוסמת (כהיא כבר לא חמה מידי ללוש אותה בידיים) עם 3 בצלים ירוקים קצוצים דק, חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק, 1/4 כוס זרעוני חמנייה קלויים, 1/2 כוס קמח מלא ורוטב סויה לפי הטעם, ולשים היטב בידיים רטובות (לא במעבד מזון). יוצרים קציצות קטנות ושטוחות, טובלים במעט קמח מלא ומטגנים במעט שמן מ - 2 הצדדים. מגישים עם טחינה או רוטב חמאת בוטנים, מקשטים עם בצל ירוק קצוץ. בתאבון.

26/06/2004 | 22:26 | מאת: יפית

בורגול יותר טעים !

מנהל פורום נטורופתיה