הפרעות עיכול ושלשולים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/06/2004 | 08:20 | מאת: נורי

שלום, אחי, כבן 47 , סובל מילדותו מרגישות למזונות מסוימים שגורמים לו לשלשולים, תסס וכד' אך ללא ממצאים וטיפול בעיקר על ידי הימנעות משתיית חלב ופירות טריים. לאחרונה חלה הרעה בתכיפות היציאות. לאחר בדיקות מקיפות שכללו בדיקות גסטרו, קולונוסקופיה ועוד עלו 2 ממצאים עיקריים: 1. חוסר ב-G6PD 2. רגישות לחלב ומוצריו ברמה של 26ppm (בדיקה בנשיפה). מומחה הגסטרו המליץ על הימנעות מחלב ומוצריו למשך חודשיים ולאחר מכן במידה וישתפר ניתן לשקול תוספת אנזינימי לקטוז. שאלותי הם: 1. האם רגישות ותסס שנגרים לו בעקבות צריכת פירוט טריים יכולה להצביע על רגישות/מחסור בחומר נוסף אולי כזה שמשמש בפירוק הפרוקטוז ? אם קיימת בדיקה שיכולה לאושש או להפריך ? 2. האם מחסור ב-G6PD יכול לגרום לבעיות עיכול גם כתוצאה מצריכת מוצרים חוץ מפול ? 3. איזה תוספים או אלטרנטיבות מומלצים במקרה של רגישות לחלב ומוצריו ? בתודה, נורי אבידן

20/06/2004 | 17:05 | מאת: גרי קלברג-נטורופת

רגישות לטווח ארוך במעיים ללא טיפול יכולה רק להחמיר את המצב, כלומר אם ידוע שאחיך רגיש לחלב והוא ממשיך לצרוך חלב מערכת החיסון שלא מתחילה להיכנס לפעולה ולעבוד שעות נוספות. וזאת פרט לתסיסה שנגרמת בעקבות התרבות של חיידקים פטוגנים(לא טובים) על חשבון החיידקים הפרוביוטים הטובים. 1. לגבי פרות טריים הרגישות והתסיסה יכולים להיגרם בגלל הסוכר(פרוקטוז) הרב שיש בהם התסיסה בגלל אותם חיידקים פטוגנים שהסוכר מהווה להם מקור למזון זמין. ההמלצה שלי היא לא לצרוך את הפירות בצמוד לארוחה אלא כארוחת ביניים ואם כן בקרבת הארוחה אז שעה לפני הארוחה ושעתיים אחרי הארוחה. בכדי למנוע את התסיסה הייתי ממליץ על נטילת פרוביוטיקה, שהיא תוסף מזון שמכיל בתוכו אוכלוסיות של סוגים רבים של חיידקים טובים של המעיים, ברגע שאלה ישתרשו ויתרבו הם יבואו על חשבון החיידקים הפטוגנים שגורמים לתסיסה ורגישות. 2. מחסור ב-G6PD מתבטא רק כשאוכלים פול בצריכה של תרופות סולפא ואינו קשור לבעיות של מעיים אלא לבעיות של מע' הדם. 3. ישנם תוספות טיבעיות שמומלצות לרגישים לחלב אך הן הוטרות רק את הרגישות ללקטוז (סוכר החלב) איני יודע אם אחיך רגיש לסוכר החלב או לחלבון החלב ולכן הייתי ממליץ בכול מקרה לא לצרוך חלב לעט עתה ולעבור לתחליפי חלב כגון חלב סויה, חלב ארוז,חלב שקדים וכו.. נטילה של אנזים החלב לקטאז היא פטרון זמני ולא אפקטיבי לאורך זמן כי לא תמיד זוכרים ולא תמיד לוקחים בזמן או את המינון המדוייק. בכל מקרה הרגישות של החלב הינה רמזור אדום מבחינתי שהגוף של אחיך מראה לו ולכן הייתי ממליץ להימנע מחלב ומוצריו יש מספיק מגוון של מוצרי סויה/טופו היום בשוק בכדי שלא יהיה חסר לאחיך מה לאכול וגם להנות. לגבי הפרוביוטיה לאחיך לקחת כמוסת פרוביוטיקה עם אוכלוסיית חיידקים של 4-6 מיליארד חיידקים 1-2 פעמים ביום לפי חוזק הכמוסה.

22/06/2004 | 14:41 | מאת: רויטל ברמן

קבל פירגון נוסף :-)

מנהל פורום נטורופתיה