תפו"א וסרטן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, הביאו לידיעתי, שייתכן וקיימת סכנה בריאותית באכילת תפו"א מבושלים מכיוון שחשיפת לחום גבוה משחררת חומר טבעי שנמצא סרטני. ראו כתבה במשרד הבריאות האמריקאית : http://www.fda.gov/fdac/features/2003/103_food.html אני יוצאת מנקודת הנחה שכאשר מרתיחים, אופים או מטגנים תפו"א מגיעים במהרה לטמפ' הגבוהות שיוצרות את הבעיה...אם כך מה לעשות? כיצד ניתן לאכול תפו"א בכל אופן?
שלום אורלי, הנושא כבר נידון כאן אצלנו ויש דעות חלוקות. זה נכון שהוכח שככל שמחממים פחמימות בטמפ' גבוהות יותר ולזמן רב יותר, כך נוצרים יותר חומרים מסרטנים. יש הדוגלים באכילת מזון לא מבושל בלבד. הרוב גורסים שיש לקחת נתון זה בחשבון ולנקוט בכמה צעדים: - להמנע מבישול בטמפ' גבוהות מידי (דהיינו מיקרוגל), מאפייה בטמפ' גבוהות או בגריל, מבישול למשך שעות (למשל חמין) או משימוש בסיר לחץ. - להעדיף חימום או בישול מזון ע"י הקפצה לזמן קצר, אידוי או בישול (אחרי שהמים רותחים פעם אחת להחליש את החום), או אפייה בטמפ' נמוכות יותר. בני האדם מחממים את מזונם עשרות אלפי שנה ואין זה ריאלי למרבית האנשים להפסיק לגמרי. כל טוב.
>>רויטל כתבה: "בני האדם מחממים את מזונם עשרות אלפי שנה ואין זה ריאלי למרבית האנשים להפסיק לגמרי". -- מסכים לחלוטין אם יש סיבה עיקרית מדוע רצוי לחולי סרטן להמעיט באכילת תפוחי אדמה (לעומת בטטות) זה כי תפוחי אדמה גליקימיים ביותר ומעלים את רמת הסוכר בדם באופן חד יחסי.