תודה, איזה רעיון מעולה ( להכין לבנה בבית)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/06/2004 | 16:16 | מאת: אלמוג

היי, איזה מגניב, תודה על הרעיון. אני קונה יוגורט ביו של דנונה. את מתכוונת שלתוך היוגורט לפני התליה, להכניס בפנים פרוביוטיק? כלומר לפתוח אותו ולשפוך לתוכו את אבקת הפרוביוטיק? נגיד שאני ישים בחיתול תינוק 12 יחידות של יוגורט ביו של דנונה, כמה כדורים של פרוביוטיק צריך לשים? תודה לך, סוף סוף יהיה לי עוד משהו לאכול מלבד יוגורט רגיל. תודה, תודה, תודה... נ.ב - אני אוכל גם תחינה מלאה. תחינה זה מקור לסידן? אני שואל זאת, כי אני פוחד שלא יחסר לי סידן בגוף. הרי צריך לאכול ממצרי חלב רק יוגורט ביו. ובעצם כמה צריך לאכול יוגורט ליום ותחינה, על מנת שלא להחסיר סידן לגוף עקב דיאטה זו? ביי, ושוב תודה. אין כמוך !

09/06/2004 | 21:29 | מאת: רויטל ברמן

רעיון ישן... לגבי הפרוביוטיקה הבנת נכון, או לקנות באבקה (יותר קל) ולערבב ביוגורט או בכמוסות ואז לפתוח אותן ולערבב. לגבי הכמות זה אמור לצאת בערך כמוסה ליום, קח שאם שמת 12 יוגורטים ואתה אוכל מנה השוות ערך ליוגורט אחד ביום, שים 12 כמוסות / כפיות. כאמור זה לא מדע מדוייק ואין בעייה לשים יותר, רק חבל על הכסף... זה בכ"ז יקר. חוץ מזה יותר מידי יכול קצת לשלשל. לגבי טחינה מלאה (מלאה !) - מקור נפלא ומופלא לסידן. יש גם חמאת שומשום שזה מוצק, כמו חמאת בוטנים, ומכיל המון סידן. יש גם סרדינים - מקור נהדר לסידן וחומצות שומן אומגה-3. לוודא את מקורן (עדיף מפורטוגל או מהים הצפוני). סתם לידע כללי, למאזן סידן חיובי חשוב להמעיט בצריכת מלח, סוכר, קפאין וחלבונים. אם מקפידים על כך אזי אין צורך להעמיס בכמות הסידן היומית. לילה טוב.

מנהל פורום נטורופתיה