ADD
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ביתי בת ה6 מראה תסמינים המובילים אותנו ואת הגננת שלה לשלוח לאבחון לברר האם היא סובלת מADD ( הפרעות קשב וריכוז) רציתי לברר האם לנטורופתיה הנחיות כלליות לגבי סוגי המאכלים היכולים לתרום לה לסבול פחות מהפרעה זו. היא מאוד אוהבת פחמימות ומרבה לאכול בעיקר פסטה, תפ"א, לחם וכו' תודה
בקישור הבא http://naturemed.co.il/in_si/health_01.html יום טוב
שלום מיקי, למה אתם חושבים שהיא סובלת מהפרעת קשב וריכוז ? במה הדבר בא אצלה לידי ביטוי ? אני ממליצה לך ראשית חוכמה להגביל את צריכת הפחמימות הפשוטות (סוכר לבן/חום, דבש, עוגות וממתקים). עדיף שביתך תאכל פחמימות מורכבות בתוספת רכיב שומני או חלבוני או סיבי, ע"מ שספיגת הסוכר לדם תהיה איטית ולא תגרם עליית סוכר חדה (יכול להשפיע לרעה על ילדים עם ADD או ADHD). דוגמאות לכך הן: - גרנולה משיבולת שועל מלאה עם יוגורט (סיבים וחלבונים עם פחמימות מורכבות) - דייסת קוואקר משיבולת שועל מלאה עם חלב/חלב סויה/חלב אורז ופירות יבשים. - אורז מלא עם עדשים/דג/עוף... - גריסי פנינה עם ירקות. וכו'... דבר שני ולא פחות חשוב הוא מניעת צריכת צבעי מאכל, בייחוד טרטרזין (צבע צהוב/ירוק המוסף לארטיקים, מסטיקים ושאר "כל טוב"). המנעות מחומרים משמרים, חומרי טעם וריח ומונוסודיום גלוקונאט הוא גם חשוב. זה העיקר. בין אם הילדה מאובחנת כ - ADD או לא כדאי שתקחי אותה לנטורופת לטיפול משלים וייעוץ תזונתי ואחר לילדה. בהצלחה.
מיקי שלום! לשאלתך יש גם התייחסות תזונתית מומלצת. מצורף קישור בנושא: http://www.geocities.com/gal_org/in_summary.pdf (שים לב למאמרו של ד"ר ים). בברכה, נועה שיף דיאטנית קלינית