שלום לכולם , שאלה על "פיצוחים"

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/05/2004 | 07:53 | מאת: מירי

מדוע בכל מקום ממליצים מאוד לאכול גרעינים שקדים וכו. כשהם אינם קליויים ? מה קורה להם בקליה?? בתודה מראש מירי

28/05/2004 | 15:29 | מאת: יעל

הם יותר משמינים= מלאים מלח ושומן וגורמים לפצעים. פיצוחים שהם לא קלויים- הם לא טעימים אבל יותר בריאים.

28/05/2004 | 16:04 | מאת: רויטל ברמן

"פיצוחים" קלויים ולא קלויים משמינים באותה מידה נשום שכמות השומן בהם זהה. ההבדל הוא אכות השומן ולכן השלכותיו על מנגנונים אחרים בגוף (שומני דם למשל). פצעונים זה אינדיבידואלי - למי שיש נטייה לכך אזי פיצוחים קלויים עשויים להחמיר את המצב. לא אומר שכל מי שאוכל פיצוחים יפתח פצעונים, לאחרים תעלה רמת הכולסטרול בדם, לאחרים ייגרמו בעיות אחרות. טעות שנייה היא שהלא קלויים לא טעימים. כמה שגוי זה. הם טעימים ואף ממכרים, למי שמרשה ללשונו להסתגל לטעם של מזון ללא קילו מלח עליו...

28/05/2004 | 15:59 | מאת: רויטל ברמן

שלום מירי, אגוזים, שקדים וגרעינים הם משאב נהדר של הטבע. מהם צומחים באופן הנורמלי צמחים חדשים ולכן הם עתירי אנרגיה = שומן. שומן זה הוא שומן מאוד בריא, בלתי רווי ועשיר בויטמין E, באבץ ומינרלים רבים אחרים ונהדרים. כאשר קולים או מחממים שומן זה הוא מתחמצן, הופך רווי ומזיק ומאבד את תכונותיו הטובות וחלק מהויטמינים שבו. כמובן שתוספת של מלח רב וצבעי מאכל לעיתים (כמו למשל באפונים) מוסיף חטא על פשע. מסיבות אלה עדיף לאכל את האגוזים/שקדים/גרעינים לא קלויים ולא להפריז בכמות (לא יותר מחופן ליום סה"כ) בגלל תכולת השומן הגבוהה שבהם. כל טוב ובתאבון.

29/05/2004 | 13:30 | מאת: מירי

תודה רבה רויטל הכנסת לי הגיון לטענה ובדבר הוויכוח על הטעם אני נאלצת להסכים עם יעל :)

מנהל פורום נטורופתיה