דיסות לתינוקת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/05/2004 | 16:29 | מאת: אמא שאפתנית

שלום לכן התי בת חצי שנהץ אני מאוד רוצה לנסות ולהזין אותה בתזונה היכ בריאה שניתן,ולהפחית בשימוש במוצרים קנויים/ מעובדים. כחלק מזה גם התכונתי לעשות לה דיסת אורז בעצמי, אך המקרה הסתכלתי על דיסת האורז הקנויה וראיתי שהוסיפו לקמח האורז הרבה ויטמינים ברזל וכיוצא באלה. שאלתי היא האם עדיין כדאי להכין בבית והאם צריך ואם כן איך לשדרג אותה?

17/05/2004 | 11:02 | מאת: לילך נהרי

שלום לך אני ממליצה לך לא לקנות מוצרים קנויים כי אם לעשות דייסה בבית. זה פשוט ביותר. אני מניחה שאת רוצה לתת לתינקתך את הדייסה בבקבוק, ולכן: ישנם כמה מרכיבים לדייסה: 1. דגן - זה יכול להיות כף שבולת שועל, כף דוחן, כף אורז. את הדוחן והאורז יש לבשל לפני כן. את הדגן יש לטחון במטחנת תבלינים לאבקה דקה. 2.מרכיב שומני - כף שקדיה\חמאת בוטנים (ללא סוכר או שומן צמחי מוקשה)\חמאת שמשם\אבוקדו 3. פרי או ירק - חצי בננה\תפו"ע\בטטה מבושלת\גזר מבושל\מלון וכולי 4. נוזל , כ 250 CC של מים\חלב סויה\חלב אורז\ חלב שקדים\חלב שבולת שועל הכול שמים בבלנדר ומעבירים דרך מסננת לבקבוק. בתאבון!

21/05/2004 | 18:35 | מאת: אמא

תודה רבה על המתכון! האם עדיף אורז מלא? הבנתי שיש דעות שלא לתת עד גיל שנה . האם יש סוגי דוחן שונים או שיבולת שועל שמתאימים יותר לילדים או שיש רק סוג אחד? תודה!

מנהל פורום נטורופתיה