רגישות לשמרים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
היי בהתייעצות אצל נטורופתית היא אמרה לי שאני רגישה לשמרים וקמח לבן האם זה נכון שאם אני אוכל אפילו רק 200 קל' מהמוצרים הנל אני אשמין?
איננו ידעים איך היא הגיע למסקנה הזאת ולמה, ולכן הכי טוב שתשאלי אותה. בהצלחה
כשמדובר על רגישות-הכוונה הנה למצב היכול לגרום לאלרגיה. איני יודע כיצד נבדקת -ע"י קינסיולוגיה מטוטלת או כל דבר אחר,בשורה התחתונה אם הנך רגישה למוצרים אלו ,זה לא אומר שתשמיני מהם -זה אומר שצריכה שלהם עלולה לפתח אלרגיה (אפילו של 1 מ"ג -ולא 200 ק"ג -לא נורא קצת התבלבלת) אך אם אני מנסה להבין שהמסקנה היתה עקב -קנדידה (וזה בהחלט לא אומר עדיין שאת רגישה למוצרים אלו -אלא שהם לא מומלצים לך ) ,אז בהחלט קנדידה מעכבת ירידה במשקל ומוצרים אלו מגבירים את אותה קנדידה -פטריה (שוב אם אכן בזה מדובר). כל טוב . אורן מזרחי
הי טל, 2 שאלות יש לי: 1. מה זאת אומרת רגישות לשמרים וקמח לבן ? הניחוש הכי טוב היא מה שאמר אורן מזרחי, שיש לך קנדידה ולכן את צריכה להמנע ממאכלים אלה (כמו גם מכל סוגי הסוכר, ממוצרי חלב ועוד). אופציה נוספת היא רמות סוכר גבוהות. אני לא יודעת. כנראה ציטטת את המטפלת לא נכון או שהיא נתנה לך הסבר פשטני מאוד על אבחנתה. תחזרי אליה לברור פרטים אם את רוצה "דיעה שנייה" אצלנו. 2. אם אכן יש לך קנדידה או משהו כזה, למה השאלה נוגעת דווקא בהשמנה ? אם על השמנה מדובר אז כל מי שאוכל שמרים וקמח לבן (= לחמים, בצקים, עוגות, פיתות וכו') משמין מזה, לאו דווקא מי ש"רגיש" (?) אליהם.