לרוויטל ברמן פסוריאזיס שאלה נוספת
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לך ןגם לרמי מור בהמשך לשאלתי על פסוריאזיס של הילדות לא ברור לי ממה הסכנה שיש במזונות האלה בקישור שצרפת. הרי כל בני האדם אוכלים את זה אז מה הבעיה. אודה לך על הסבר. לרמי מור ,ברצוני לשאול לגבי הטיפול הצמחים ומה הסיכוי. תודה טובה.
הי טובה, נכון. רוב האנשים מסביבנו אוכלים הרבה בשר, מוצרי חלב, סוכרים ובצקים והם "בסדר גמור", למה אנחנו צריכים לשנות ? זו שאלה די נפוצה המבטאת התנגדות עזה שיש לאנשים ל"הקרבה" העצומה שבלוותר על הרבה מהמאכלים האהובים עליהם. היא באה יחד עם: "אפשר גם לצאת החוצה ולהדרס" או "סבא של דוד של שכן שלי עישן 2 חפיסות ליום וחי עד גיל 85" וכו'. לשאלות האלה יש 2 תשובות למעשה: 1. כל אדם הוא שונה ברגישותו ונטייתו לחלות במחלה זו או אחרת. מאכלים מסויימים יגרמו לאחד לרגישות ולשני לא. ל - 2 אנשים רגישים זה יתבטא האחד כפסוריאזיס והשני כדלקות אוזניים חוזרות. רגישותו של האדם נקבעת מגורמים רבים, חלקם גנטיים (ואז תראו שיש במשפחה עוד כמה אסמטיים או חולי פסוריאזיס/סוכרת/השמנה וכו'), חלקם סביבתיים - למשל חשיפה למזונות מסויימים בגיל ינקות כאשר מערכת העיכול לא בשלה להם יכולה לגרום להגברת הרגישות אליהם ובכלל בהמשך החיים. 2. כל האנשים האלה מסביב שאוכלים הכל ומעשנים ונראים כביכול בריאים ומאושרים, למעשה זו העמדת פנים אחת גדולה, ופה אני מדברת כמטפלת. תשבי ותדברי עם רובם ותגלי שהם פשוט למדו לחיות עם הפצעונים/העצירות הכרונית/העייפות שמכריחה אותם לשתות 4 קפה ביום ולעשן בשרשרת/ההשמנה וכו'. אחוזים גבוהים באוכלוסייה שלנו לוקים בגילאים צעירים מאוד (45+) בהתקפי לב, שבץ מוחי, בסרטנים ושלא נדע. בקיצור: אם כולם היו קופצים מהגג גם את היית עושה זאת ?