רגישות לחלב
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לכן, אני בת 30. סבלתי שנים רבות מאקנה, במשך השנה האחרונה לא צרכתי בכלל מוצרים מחיטה וגם לא מוצרי חלב כל שהם. פניי התנקו לחלוטין. בשבועיים האחרונים חזרתי לצרוך לחם לבן וחמאה בלבד והנה הופיעו הפצעים שוב. למיטה הבנתי, לחמאה אין את אותו אפקט אלרגני כמו שיש לחלב ניגר. האם הדבר נכון או שמא הפצעים חוזרים בשל חזרה לצריכת מוצר (אחד בלבד) של חלב וחיטה?
סיגל שלום מה שאת מתארת זה מקרה של אי סבילות לחלבון שבחיטה ולחלבון פרה ( שנמצא בכול מוצרי החלב, גם בחמאה), מקרה נפוץ מאוד בעולמינו המערבי. מה שמאוד מפתיע הוא שאת לא אכלת את המוצרים הנ"ל שנה שלימה (!) ובכול זאת אחרי שנה, אחרי אכילת מוצר אחד מופיעים פצעים. זה מצביע על רגישות גבוהה מאוד. עכשיו כשאת יודעת מה גורם להופעת הפצעים זוהי בחירתך אם לאכול המוצרים הללו או לא. חג שמח
סיגל, אוסיף רק לדברי לילך כי במידה ותהיי מעונינת, יש לך הזדמנות טובה לבדוק אם הרגישות שלך היא ללקטוז או לגלוטן. תוכלי להפסיק עם צריכת שניהם לכ - 10 ימים או עד שהפצעים יעלמו שנית ואז נסי מעט חמאה עם לחם, אולם הפעם שיפון מלא (100% שיפון) ולא חיטה. אם הפצעונים אינם חוזרים סביר להניח שהחמאה לא גרמה להם כי אם הלחם. אם הם חוזרים סביר להניח כי הרגישות היא ללקטוז. אני נוטה לחשוב שרגישותך לגלוטן היא זו שגורמת להופעת האקנה. יהיה נחמד מצידך אם תעדכני אותנו כאן בפורום גובי
נכון מאוד כתב גובי, תבדקי מי מהשניים הוא הבעייתי ופשוט תמנעי ממנו ושלום על ישראל. חג שמח.