לבנה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/03/2004 | 10:09 | מאת: אמא

בוקר טוב , רציתי לשאול בקשר לגבינת לבנה (ב' דגושה). האם היא עדיפה על גבינה רגילה ומדוע. ושנית, כיצד ניתן להכינה לבד בבית, ומאיזו גבינה או יוגורט? תודה.

29/03/2004 | 15:04 | מאת: זאב המרפא

שלום אמא, לטעמנו כל מוצר שבא מן החלב אינו ראוי ובכל זאת הנה מרשם להכנה ביתית של לבנה: 1.5 ליטר יוגורט, מלח גס, לימון, שמן זית [במקרים מסויימים]. מערבבים את כל החומרים [פרט למן], מוזגים את היוגורט לחיתול בד, קושרים ותולים מעל הכיור [או קערה] למשך מספר שעות. עכשיו יש לנו לבנה רכה. אם רוצים לבנה קשה יותר שאפשר לגלגל ממנה כדורים יש להשאירה זמן נוסף. מגלגלים לכדורים ומניחים בצנצנת זכוכית. וזגים שמן זית עד לכיסוי. בצורה זו הגבינה יכולה להשמר זמן רב. אפשר לגוון עם זעתר ותבלינים אחרים לפי הטעם. זאב

29/03/2004 | 15:17 | מאת: אמא

האם ניתן להשתמש ביוגורט עיזים? אני יודעת שהוא בריא יותר. וכמה מלח? שוב תודה.

מנהל פורום נטורופתיה