שמן זית ולימון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/03/2004 | 13:14 | מאת: מיכל

שלום לכן, אני בת 32 ובריאה בדרך כלל. אולם בחצי שנה האחרונה אני סובלת מגזים ונפיחות, כאבי בטן ויציאות לא סדירות. שמתי לב לכך שמאז שהתחלתי לאכול יותר סיבים תזונתיים (לפני כחצי שנה), לחם שיפון מלא, אורז מלא, עדשים, מאש, שבולת שועל, קינואה, אגוזים, פירות וירקות בשפע - המעיים שלי לא שקטים. אני חייבת לציין כי המעבר לתזונה זו הייתה בהדרגה ועל דעת עצמי. אולם כאשר אני חוזרת לתזונה דלת סיבים - חוזר השקט לבטני (האומללה). מה משמעות הדבר? אני מעוניינת לאכול איכותי יותר אולם נראה שגופי לא מוכן לקבל אותו.

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2004 | 15:55 | מאת: לילך נהרי

מיכל שלום מה שאת חווה היא תופעה שכיחה. מערכת העיכול עם חולשה מסוימת חשה עומס עקב אכילה מרובה של סיבים אליהם היא לא רגילה. מנסיון - אחרי כמה שנים מערכת העיכול תתרגל לאוכל הבריא. כמה דברים שיכולים להקל ולחזק את מערכת העיכול: 1. תוסף פרוביוטיקה 1 ליום 2. שתיית "סווידיש ביטר" - תמצית אלכוהולית של צמחים הנמכרת בחנויות טבע. תמצית זו מאוד מרה ובכך מפעילה את מיצי המרה. יש לשתותה כחצי שעה לפני ארוחה עשירה בסיבים וקשה לעיכול. 3. הפחיתי לתקופה של חודשיים-שלושה את המוצרים הקשים מאוד לעיכול: ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, צנונית, ברוקולי) וקטניות בהצלחה

מנהל פורום נטורופתיה