תוספי מזון וצבעי מאכל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/02/2004 | 15:33 | מאת: שחר

רויטל ולילך שלום רב רציתי לדעת מה דעתכם בנושא תוספי המזון וצבעי מאכל הנמצאים בתוך המזון שלנו יש בידי רשימה שחוברה והופצה ע"י בית חולים בצרפת ואני לא יודע מה רמת אמינותה ישנם שמה דוגמאות רבות לתוספים כגון E330 ושאר הE שמוגדרים כחומרים מסוכנים ומסרטנים וראיתי שהם נמצאים במאכלים רבים כולל גבינות פשוטות בתודה מראש שחר

22/02/2004 | 07:13 | מאת: לילך נהרי

שחר שלום עמדתי היא חד משמעית - להמנע לחלוטין. לצערי יש חומרי שימור וצבעי מאכל ברוב הדברים שנמכרים, אך אם תכנס לעולם הנטול חומרי שימור וצבעי מאכל תגלה שזה אפשרי לחיות בלי המוצרים הללו ויש הרבה תחליפים. לא ידוע כיום מספיק על כול התוספות הללו, וכול מי שמשתמש בהם הוא בגדר שפן נסיונות. אני ממליצה לך לקרוא את הספר "להוציא את הקוץ" שמביא את כול רשימת צבעי המאכל וחומרי השימור ונזקיהם. יום טוב

22/02/2004 | 17:28 | מאת: רויטל ברמן

הי שחר, בהמשך לתשובתה של לילך, הרשימה המדוברת נמצאת גם ברשותי ולצערי היא לא כל כך אמינה,רצוי כאמור להמנע מכל צבעי המאכל הסינטטיים (גם אלה המסומנים כלא מזיקים ברשימה) ולדבוק במאכלים נטולי צבעים או צבועים בצבעים טבעיים כגון כורכום ובטא-קרוטן. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה