מזון תינוקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/02/2004 | 16:41 | מאת: יעל

שלום, אני אמא לתאומים בני חצי שנה. האם אפשר לחתוך את הפירות והירקות (קלופים) ולהשאיר אותם במקרר ובכל יום לקחת מעט מהכמות ולשמור את השאר. האם הויטמינים נהרסים? האם אפשר לטחון את הפירות המאודים (תפוח, אגס, תמר) מס' שעות לפני האכילה? ומה לגבי הירקות (קישוא דלעת, וגזר)? תודה

19/02/2004 | 16:59 | מאת: רויטל ברמן

הי יעל, כדאי כל יום לחתוך ולקלוף את הפרות לארוחה. זה לוקח רק כמה דקות כל הסיפור - כמה הם כבר אוכלים ? בננה ותפוח ? אגב, אין צורך להמתיק פרות בתמר, חבל להרגיל למתיקות מוגזמת. את הפרות אין צורך לאדות אלא רק לקלוף ולגרר על מגררת או במערבל ואת העיסה המוכנה אפשר לשים בצנצנת סגורה לכמה שעות (כמה שפחות) עד לאכילה. הם כבר התחילו פרות ? מתי ואילו ? וירקות ? אילו ? רצוי להתחיל עם הירקות מכמה סיבות: 1. פחות אלרגני. 2. פרות הם מתוקים והם יתקבלו בברכה אצל רב הילדים, והמעבר למתוק (מירקות לפרות) קל יותר ממעבר לירקות אחרי שנתת פרות. בדר"כ מתחילים עם גזר מאודה ומרוסק, אח"כ קישוא, אח"כ בטטה, אח"כ מרק המכיל את שלושתם + שום ובצל (את הבצל לא לטחון עדיין) וירק כמו פטרוזיליה. לאט לאט אפשר להוסיף למרק הכל + מעט עוף או הודו ולטחון ל - 3-4 ימים. באיזשהו שלב מגיעים הפרות - תפוח מגורר, אח"כ אגס, אח"כ 1/2 בננה ובננה שלמה, אח"כ להעשיר את הרסק עם קצת אבוקדו או טחינה גולמית וכו'. הכל בהנחה שאין תגובות שליליות. מקווה שעניתי לשאלתך. אם לא חדדי אותה. כל טוב.

19/02/2004 | 20:24 | מאת: יעל

שלום ותודה על תשומת הלב, בעוונותי לא הפרדתי את הירקות והם כבר כמעט שבוע אוכלים גזר, קישוא ודלעת מאודים ומרוסקים+כפית שקדיה. התחלתי מכמות קטנה ולאט לאט הגדלתי את הכמות. היום הבן שלי אוהב את המרק אבל הבת לא אהבה את זה מהתחלה ומסרבת לאכל. האם יש לך עצה עבורי? גם ככה היא קטנה לגילה. ואם הוספתי חטא על פשע אז באותו שבוע התחלתי גם עם פירות מאודים ומרוסקים (תפוח, אגס ותמר+כפית שקדיה). את זה שניהם אוהבים אם כי זה לא משביע אותם כמו ארוחת חלב. בעיקרון הם אוכלים חלב אם ותוסף אחד ביום של חלב עיזים מפוסטר. מה דעתך על כל זה? האם גרמתי נזק? תודה יעל

מנהל פורום נטורופתיה