חלב: פרה - עיזים - כבשים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הבנתי שצריכת חלב פרה בגיל מבוגר שנויה במחלוקת, אז נותרנו עם שני סוגי חלב. האם תוכלו להרחיב מעט עליהם? למשל: חלב עיזים עשיר בנתרן, האם נתרן ומלחים אכן מזיקים לגוף? האם בריא לצרוך חלב עיזים למרות הנתרן? כמה רצוי לצרוך ביום? והכל כמובן מול חלב כבשים, שהוא השמן מבין השלושה. האם בריא לצרוך אותו? וכמה מותר? ומה לגבי חלב נאקות? שמעתי שהוא בריא מאוד, ומועיל במקרה של ספחת. האם זה נכון? מצטערת ששאלתי שאלות רבות, אך אני מבולבלת מאוד ולא יודעת מה בריא לצרוך. המון תודה.
חיה שלום אני לא ממליצה להשתמש בחלב פרה\עיזים\כבשים. במידה ואת מאוד אוהבת מוצרי חלב מומלץ לקנות אותם אורגניים. מוצרי חלב אינם בריאים לבני אדם - הם עשירים מאוד בחלבון ובשומן רווי, המהווים גורם סיכון לרוב מחלות המערב כגון אוסטאופרוזיס, מחלות לב, סרטן ועוד. הם לרוב גורמים לתגובה אלרגית בגוף שכן גוף האדם נועד לצרוך חלב אם בלבד וגם זה רק בגיל ינקות. כיום מעשירים מוצרים אלו בנתרן שהוא לא בריא ואת החיות מגדלים במכלאות ומאביסים אותם באנטיביוטיקות, הורמונים ואוכל מן החי למרות שהחיות צמחוניות. החלב הוא מלחח ולכן לא מומלץ במצבים של ליחה רבה בגוף (דלקות אוזניים, ליחה בדרכי הנשימה ועוד) וכן בחלב יש חומצה ארכידונית, חומצה המעודדת דלקתיות בגוף. בקיצור - לא מומלץ. אם מדובר על הרע במיעוטו אני ממליצה על חלב עיזים או כבשים אורגני מהסיבה שחלב זה פחות נפוץ לשימוש ולכן פחות אלרגני. טוענים כי חלב אנקות דומה מאוד בהרכבו לחלב אם ומאוד עוזר בייחוד לאנשים בעלי מחלות מעי דלקתי. בכול מקרה זה לא מוצר שניתן לצרוך יום-יום בגלל נגישותו ומחירו ואין סיבה לצרוך אותו אם אין מחלה מסוימת. יום טוב
אז מה ההבדל בין חלב עיזים וכבשים? (ההבדל המשמעותי שקראתי עליו הוא שיעור נתרן גבוה בחלב עיזים, מה שהרתיע אותי)