ברזל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/01/2004 | 15:25 | מאת: ברזלית

אני סובלת מדי פעם מחוסר ברזל. הפעם אני סובלת ממחסור גדול במיוחד, המוגלובין 8.8 אני לוקחת ברזל משולב בבי 12, חומצה פולית וויטמין סי. הייתי שמחה לעצות תזונתיות כיצד לחזק את עצמי בימים אלה , והאם ניתן בכלל להימנע מלהגיע למצבים הללו מדי פעם? אני צמחונית, וסובלת מאז ומתמיד (עוד לפני הצמחונות) מדימום ויסתי מאד חזק.

18/01/2004 | 14:47 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך ברזלית, השאלה היא באמת ממה נובע החסר בברזל. יכולות להיות 2 סיבות: 1. תזונה מועטת בברזל. 2. בעיה בחומציות הקיבה או מחלת מעי. לגבי העשרת תזונתו בברזל, את יכולה להוסיף: - חסה וירקות עליים ירוקים. - אגוזים וזרעים, שלמים או כחמאה. -שומשום (בצורת טחינה אבל לא טחינה גולמית רגילה אלא כזו משומשום מלא - יש כזה בכל סופרמרקט היום). את יכולה לאכל כטחינה רגילה או מעין חלבה - בעירבוב טחינה גולמית ומעט מולסה/דבש/סילאן. הסיבה לכך היא שמהגרגרים השלמים הברזל לא נספג מספיק טוב משום שהזרעים יוצאים שלמים ברובם ממערכת העיכול. - דגי-ים (סלומון, טונה, הליבוט, מקרל, בקלה) והודו או עוף, רצוי אורגני. - קטניות - אפונים, מאש, עדשים, גרגרי חומוס טחונים וכו'. כדאי להשרות 24 ש' , לשפוך את נוזלי ההשרייה פעם פעמיים באמצע ולהקפיד על בישול טוב, ע"מ לצמצם את תופעות הגזים. לגבי התוסף - איזה ברזל יש בתוסף ? יש לזה חשיבות. את יכולה לחפש מידע נוסף ע"י חיפוש בפורום. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה