מגנזיום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/12/2003 | 12:24 | מאת: שפרה

אני צורכת כל יום כדור מגנזיום - קראתי מאמר שאומר שכדורי מגנזיום עלולים ליצור סוכרת 2 מה דעתכן? אני יודעת שמגנזיום טוב להרבה דברים - אך לא ידעתי שאם זה נכון שזה עלול ליצור מצב של סוכרת תודה לתשובתכן.

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2003 | 19:12 | מאת: רויטל ברמן

הי שפרה, מעולם לא שמעתי טענה זו - אינני חושבת שיש לכך גיבוי מחקרי כלשהו ואם יש אני מאוד אשמח לקרוא אותו. איפה ההמאמר שקראת ? מי כתב אותו ? על מה הוא מבוסס ?

30/12/2003 | 07:49 | מאת: נבו מליק - נטורופת

שפרה שלום. למיטב ידיעתי אין שום מחקר אמפירי מבוסס לגבי הנושא הזה. בדקתי אמש עם כל המקורות שלי ולא מצאתי סימן למחקר אמיתי , כפול סמיות בנושא. יתרה מכך , תועלתו של המגנזיום היא כל כך גדולה , במיוחד בימינו אלו של סטרס מתמשך ותזונה לקויה , שחשוב ביותר לבדוק מה המקורות שעומדים מאחורי מחקרים או פירסומים. בכל אופן אני אומר כאן בוודאות כי אין כל קשר בין סכרת סוג 2 ומגנזיום . רבות הן השמועות והפירסומים אודות תכשירים וזאת מאחר ואין גוף בודק רישמי כדוגמת ה FDA והדבר מביא לעכירות לא בריאה בתחום התוספים. יום נעים לך.

30/12/2003 | 20:03 | מאת: Gubi

שפרה שלום, ...נהפוך הוא, מגנזיום עשוי להנמיך את הסיכון לסוכרת מסוג 2. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_15267.html http://www.smw.ch/archive200x/2003/19/smw-10170.html וכמו כן חפוש: MAGNESIUM+DIABETES

מנהל פורום נטורופתיה