שמרים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/12/2003 | 03:54 | מאת: ענת

שלום רב, שמעתי כי שמרים אינם בריאים וגורמים לנפיחות. השאלות שלי הן: 1) האם אכן השמרים מזיקים ואם כן האם יש דרך אחרת להתפיח לחם. 2) מהי תמצית שמרים והאם גם היא מזיקה?(הבנתי שהיא מקור טוב לצמחונים ל-B12) 3) מהם שמרי בירה ופתיתי בירה? ומה ההבדל בינהם לבין שמרים רגילים? תודה רבה מראש

14/12/2003 | 06:48 | מאת: לילך נהרי

ענת שלום שמרים לא מומלצים במידה ויש קנדידה מערכתית, מצב לא שכיח. מה שיותר מזיק מהשמרים זו התכולה שהם בדרך כלל באים - קמח לבן בעיקר ולפעמים, אם זה אוכל מתוק אז גם סוכר. אני מאמינה שאם אוכלים לחם מקמח מלא ו\או שיפון לדוגמא יחד עם שמרים, הלחם בריא וטוב. ניתן להתפיח לחם על ידי בצק מותסס. זה נקרא "לחם שאור" . הלחם יוצא חמצמץ וכבד. B12 נמצא רק במקורות מן החי, ואינני בטוחה שהוא זמין לגוף בשמרים. תמצית השמרים מזיקה במצבים של קנדידה מערכתית. שמרי בירה ופתיתי בירה גם הם עשויים משמרים והם מכילים כמויות גבוהות של ויטמיני B. למי שיש חסר בויטמינים אלו זו דרך טובה לקבל אותם, אם כי לא טעימה ביוחד. יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה