שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/12/2003 | 17:34 | מאת: ורד

האם זה טוב לאכול דגים- יותר מ-3 פעמים בשבוע ? והאם מוצרי טבעול בריאים או לא ?

09/12/2003 | 19:49 | מאת: לילך נהרי

ורד שלום לגבי השאלה הראשונה - תלוי איזה דגים. דגי ים צפוני מומלץ לאכול אפילו יותר מ 3 פעמים בשבוע. קבוצה של דגים זו כוללת את הסלמון, הליבוט, מקרל, טונה, בקלה וסול. שאר הדגים, שמקורם מבריכות והים התיכון, לא מומלצים לאכילה בכלל. כול זה בגלל שבדגי ים צפוני ישנה חומצת שומן בשם אומגה 3 שהיא חיונית לאדם. כיום יש אינספור מחקרים המראים את תועלתה של חומצת שומן זו במניעת מחלות וטיפולן. אני אישית לא נוגעת במוצרי טבעול. זהו מזון מעובד, כלומר, עבר תהליכים רבים במפעל עד שהגיע לשולחן, לרוב עשיר בנתרן, זרחן וחומרים לא טבעיים ודל בויטמינים ומינרלים, בגלל תהליכי העיבוד. שווה לבשל אוכל לבד בבית, אין יותר טוב מזה. יום טוב

09/12/2003 | 23:34 | מאת: נבו מליק - נטורופת

כל מילה שנאמרה כאן ע"י לילך לגבי שניצלים "טיבעיים" נכונה וחשובה ביותר. משום מה רבים חושבים שאלה מוצרים בריאותיים בדיוק כמו שמערכת יחסי הציבור של החברה טוענת ולא רק של החברה הנ"ל. אין זו אלא עיסה מעובדת , מתובלת , מצובעת שכל קשר בינה ובין שאריות של ויטמינים - מקרית ביותר. מעבר לכך , הרבה מאוד אנשים אלרגיים לציפוי של שניצלים אלה והוא מגרה אצלהם את ריריות מערכת העיכול. בקיצור , מאכל מלכים ממש... שימרו נפשכם מאוכל זה. אגב - בבחירת חנויות לממכר דגי ים , לא תמיד הרשתות הגדולות מובילות , חשוב להכיר את המקום ולחוש את הדגים , ציבעם וריחם. אני קונה כבר שנים רבות אצל אותו אדם , איש מבוגר , המעבד את הדגים בעצמו. אני מאמין שדווקא אדם כזה ייתן יחס יותר טוב מאשר ההמוניות והכמויות ברשתות הגדולות. בתיאבון.

19/12/2003 | 20:13 | מאת: אושרי

מנהל פורום נטורופתיה