גבינה צהובה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
לילך שלום! האם זה נכון שגבינה צהובה מזיקה לבריאות ולעיכול (יש בה כולסטרול) ורצוי לא לאכול ממנה הרבה? האם גבינה צהובה מותכת (בפיצה או בטוסט) מזיקה יותר? לתשובך במהרה חובבת גבינה צהובה
שלום יפעת, זה בהחלט נכון, גבינה צהובה "לא יפה" לבריאות ממגוון סיבות בינהם אחוז שומן רווי וכולסטרול גבוה, תכולה של צבעי מאכל (הנועדו לשוות לגבינה צבע כתום ומעורר תאבון), מלח ולעיתים חומרים אחרים אשר יכולים לגרום למגוון בעיות כגון מיגרנה. גבינה מותכת עוברת גם תהליכים של עישון אשר מעלה את ריכוז החומרים המסרטנים בגבינה. עם זאת, כמו כל דבר, אם תהני ממעט גבינה צהובה פה ושם (לא על בסיס קבוע) שום אסון לא יתרחש. בתאבון.