אומגה 3 - אני כבר ממש מבולבל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
איזה מקור של אומגה 3 טוב יותר לצריכה יומיומית ובעל קליטה ויעילות טובים יותר לגוף, שמן פשתן או שמן דגים???
רמי, החיים לא צבועים אך ורק בשחור לבן. קיימים גם הרבה גווני ביניים (<: בעקרון, ב - שמן דגים או שמן כבד דגים (COD LIVER OIL) יש גרם לגרם יותר חומצות שומניות אומגה 3 EPA ו - DHA בנוגע לשמן פשתן למרות שהוא עשיר ביותר באומגה 3 גופנו הוא זה שצריך לסנתז את חומצות האומגה 3 לנגזרותיו (ה - DHA וה - EPA). הוא מצליח לסנתז רק כ - %10 לנגזרות חשובות אלה. יחד עם זה בלקיחה של שמן דגים צריך לזכור כי מכיוון שהוא מופק מדגים, קיימת סכנה של המצאות מתכות בעיקר כספית מה שלא קיים בפשתן אורגני. בנוסף גרגרי הפשתן, מעבר לזה שהם מכילים אומגה 3 מכילים גם ליגננים (פיטואסטרוגנים)ששמן דגים לא מכיל. ובכלל מה יעשה מישהו שאינו צורך דגים? מצטער אם קצת סיבכתי אותך בכמה גוונים של אפור. מכל מקום שתהיה לך שנה טובה וצבעונית, והכי חשוב בריאה. גובי