קנדידה?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/09/2003 | 23:03 | מאת: חן

בזמן האחרון התחלתי לגלות רגישות למזונות כגון חלב , קפה, קפאין, לחם מקמח מלא. הדבר מתבטא בעיקר בתחושה של שכבה לבנה העוטפת את הלשון לאחר אכילת הנ"ל. בבדיקה שערכתי דרך קופ"ח (" משטח לשון") לא התגלו ממצאים. אני מבולבלת. האם יש כאן מקרה של קנדידה או שמא דברים אחרים?. אני מנסה לפתור את הבעיה ע"י שינוי הרגלי תזונה אך כל ניסיוני הוא מן הכתוב בלבד. למי מתחומי הרפואה המשלימה עלי לפנות? אשמח לדעת יותר לגבי קישורים בנושא. תודה.

20/09/2003 | 22:43 | מאת: לילך נהרי

חן שלום אני מניחה כי שללו במשטח הלשון גידול של פטריה על הלשון, כך שקנדידה אין לך. ברפואה הסינית והעממית שכבה לבנה על הלשון מעידה על עודף ליחה בגוף. מזונות ליחתיים, מהם מומלץ להמנע, הם: מוצרי חלב, מוצרי חיטה, בוטנים, בננות ומזונות מאוד שומניים. ציינת כי התחלת לגלות רגישות למזונות מסוימים - במה מתבטאת הרגישות והאם חוץ מהשכבה על הלשון יש עוד תלונות?

23/09/2003 | 23:15 | מאת: כרמית

שלום לילך ותודה על התשובה אמת.. בנוסף לשכבה על הלשון אני מצוננת תמידית בעיקר בבקרים. לעיתים ישנה תחושה כאילו האף נסתם ולאחרי מעיין הפרשה ג'לית.תופעות נוספות : לעיתים עייפות בלתי מוסברת וקיצונית בדר"כ בשעות אחה"צ, נשירת שיער. לגבי סוגי המזון :מוצריי חלב, לחם לבן, קפאין, ממתקים... כולם ככולם משפיעם על תחושת הלשון וכמו מן חיספוס על השיניים. הדבר מלווה גם בריח רע מהפה. ניסיתי לתקופה קצרצרה לשנות את התזונה והרגשתי בשינוי. המרקם על הלשון היה אחר. פחות גס.אשמח לתשובתך תודה ושנה טובה

מנהל פורום נטורופתיה